DificultateÎncepător

Negresa cu ciocolata este una din cele mai indragite prajituri. Prima data a aparut in America secolului XIX, iar de atunci au aparut o multime de adaptari ale acestei prajituri. Motivul a fost simplu: oamenii isi doreau sa prepare un desert simplu, usor de realizat cu ce aveau la indemana. De aici si atatea variante bine cunoscute.
Prima varianta cu care vin in ajutorul vostru este negresa cu ciocolata. Este o prajitura rapida, usor de facut, cu o textura usor umeda, foarte pufoasa si un gust intens de ciocolata. Indiferent de cum alegeti sa o serviti, abia scoasa din cuptor sau de la frigider este delicioasa si dispare ca prin magie.

Randamente16 porții
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare55 minuteTimp total1 oră 25 minute
Ingrediente
Mod de preparare:
1

Intr-o craticioara, se pune pe foc laptele, zaharul, uleiul pana dau in fiert.

2

Se iau de pe foc, si se toarna ciocolata, untul si esenta de rom. Se lasa la racit pentru 30 Minute .

3

Separat, se amesteca faina, cacao si bicarbonatul de sodiu.

4

Peste ele, se toarna compozitia lichida si se amesteca bine.

5

La final, se adauga ouale si se omogenizeaza.

6

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la 165 °C pentru 45 Minute.

7

Se poate servi rece, de la frigider cu un sos de lapte.

Sfaturi:
8
negresa, negresa cu ciocoolata, escake, escake.ro, negresa delicioasa cu ciocolata

Folositi o ciocolata amaruie.

Cerneti ingredientele uscate pentru a evita cocoloasele.

Optional, puteti adauga in compozitie nuci, ciocolata maruntita, fructe de sezon.

Ingrediente

Ingrediente

Indicații

Mod de preparare:
1

Intr-o craticioara, se pune pe foc laptele, zaharul, uleiul pana dau in fiert.

2

Se iau de pe foc, si se toarna ciocolata, untul si esenta de rom. Se lasa la racit pentru 30 Minute .

3

Separat, se amesteca faina, cacao si bicarbonatul de sodiu.

4

Peste ele, se toarna compozitia lichida si se amesteca bine.

5

La final, se adauga ouale si se omogenizeaza.

6

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la 165 °C pentru 45 Minute.

7

Se poate servi rece, de la frigider cu un sos de lapte.

Sfaturi:
8
negresa, negresa cu ciocoolata, escake, escake.ro, negresa delicioasa cu ciocolata

Folositi o ciocolata amaruie.

Cerneti ingredientele uscate pentru a evita cocoloasele.

Optional, puteti adauga in compozitie nuci, ciocolata maruntita, fructe de sezon.

Negresa cu Ciocolata