DificultateIntermediar

Tortul cu zmeura si mascarpone este un tort fara coacere, super fresh, perfect pentru zilele toride de vara. Reteta a fost creata din dorinta de a avea un desert plin de arome dar in acelasi timp echilibrat care sa combine aroma subtila a cremei mascarpone, cu ciocolata alba si zmeura usor acrisoara. Acest tort este o adevarata incantare si ma bucur ca-l pot impartasi cu voi. Nu este un desert la fel de simplu cum v-am obisnuit , dar cu putina rabdare si atentie la detalii o sa reusiti!

Randamente16 porții
Ingrediente:
Pentru blaturile de biscuiti:
Pentru crema:
Pentru decor:
Ingredientele sunt pentru o forma cu diametrul de 26 cm
Pentru blaturile de biscuiti:
1

Cu ajutorul unui blender se maruntesc biscuitii cat sa mai ramana si bucati mai mari de biscuite.

2

Se adauga untul topit, laptele si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda care se leaga.

3

Pentru partea de jos se pune o cantitate mai mare de biscuiti intr-un inel de tort si se uniformizeaza. Se da la frigider cat ne ocupam de crema.

4

Pentru cel de-al doilea blat, cel din mijloc, se pune cantitatea de biscuiti ramasa pe o folie, se preseaza si se da o forma rotunda de dimensiunea unei farfurii mici. Se da la frigider cat ne ocupam de crema. Pentru a putea vedea mai detaliat acest pas urmariti videoul.

Pentru crema:
5

Pentru inceput se hidrateaza gelatina peste care se toarna esenta de vanilie si cateva linguri de apa/lapte (3-4).

6

Se topeste ciocolata la bain marie (procedeul de a topi pe baie de aburi) sau la un cuptor cu microunde .

La bain marie se pune pe foc un vas cu apa. Dupa ce apa da in fiert se pune vasul cu ciocolata si se amesteca pana se topeste. Daca nu aveti un bol rezistent termic va sfatuiesc sa folositi un vas din metal sau o craticioara mai mica.

La cuptorul cu microunde se pune ciocolata pentr 1-2 minute insa trebuie sa fiti atenti. Daca cuptorul are o putere prea mare, ciocolata se poate arde. Cel mai bine este sa o verificati din 30 in 30 de secunde.

7

Daca alegeti sa topiti ciocolata la bain marie, lasati ciocolata sa se raceasca 3 Minute inainte de a turna gelatina hidratata.

Daca alegeti varianta cu cuptorul de microunde, dupa ce scoateti ciocolata din cuptor amestecati putin sa se omogenizeze si dupa puteti adauga gelatina.

8

Se toarna ciocolata peste crema mascarpone si se amesteca.

9

Se bate frisca lichida si se incorporeaza treptat in crema de mascarpone cu ciocolata.

10

Se scot blaturile de biscuiti din frigider si se asambleaza prajitura.

11

Peste blatul de jos se pune zmeura, apoi jumatate din cantitatea de crema, se niveleaza si se pune cel de-al doilea blat de biscuiti. Se pune iar un strat de zmeura si un strat de crema, se niveleaza si se da la frigider pana se intareste crema. (Minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.)

12

Se scoate inelul de tort, se niveleaza usor marginile si se orneaza dupa preferinte.

Sfaturi:
13

Cantitatea de unt, lapte poate varia in functie de biscuitii folositi. Daca simtiti ca mai e nevoie, mai adaugati putin.
Blatul de biscuiti poate fi o provocare pentru voi. Asigurati-va ca acesta are consistenta necesara pentru a fi compact, si sa nu se sfarame cand il asezati. In cazul in care se sfarama cand il puneti peste crema, nu e nicio problema. Asezati-l asa fel incat bucatile sa fie cat mai apropiate.
Pe viitor, mai puneti putin unt sau lapte.

14

Pentru multe persoane gelatina e un ingredient problema. Lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cunoasteti sunt: cateva linguri de lichid (3-4) sunt destule pentru a hidrata gelatina, nu topiti gelatina pe foc. incercati sa o diluati intr-un lichid usor caldut.

Ingrediente

Ingrediente:
Pentru blaturile de biscuiti:
Pentru crema:
Pentru decor:
Ingredientele sunt pentru o forma cu diametrul de 26 cm

Indicații

Pentru blaturile de biscuiti:
1

Cu ajutorul unui blender se maruntesc biscuitii cat sa mai ramana si bucati mai mari de biscuite.

2

Se adauga untul topit, laptele si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda care se leaga.

3

Pentru partea de jos se pune o cantitate mai mare de biscuiti intr-un inel de tort si se uniformizeaza. Se da la frigider cat ne ocupam de crema.

4

Pentru cel de-al doilea blat, cel din mijloc, se pune cantitatea de biscuiti ramasa pe o folie, se preseaza si se da o forma rotunda de dimensiunea unei farfurii mici. Se da la frigider cat ne ocupam de crema. Pentru a putea vedea mai detaliat acest pas urmariti videoul.

Pentru crema:
5

Pentru inceput se hidrateaza gelatina peste care se toarna esenta de vanilie si cateva linguri de apa/lapte (3-4).

6

Se topeste ciocolata la bain marie (procedeul de a topi pe baie de aburi) sau la un cuptor cu microunde .

La bain marie se pune pe foc un vas cu apa. Dupa ce apa da in fiert se pune vasul cu ciocolata si se amesteca pana se topeste. Daca nu aveti un bol rezistent termic va sfatuiesc sa folositi un vas din metal sau o craticioara mai mica.

La cuptorul cu microunde se pune ciocolata pentr 1-2 minute insa trebuie sa fiti atenti. Daca cuptorul are o putere prea mare, ciocolata se poate arde. Cel mai bine este sa o verificati din 30 in 30 de secunde.

7

Daca alegeti sa topiti ciocolata la bain marie, lasati ciocolata sa se raceasca 3 Minute inainte de a turna gelatina hidratata.

Daca alegeti varianta cu cuptorul de microunde, dupa ce scoateti ciocolata din cuptor amestecati putin sa se omogenizeze si dupa puteti adauga gelatina.

8

Se toarna ciocolata peste crema mascarpone si se amesteca.

9

Se bate frisca lichida si se incorporeaza treptat in crema de mascarpone cu ciocolata.

10

Se scot blaturile de biscuiti din frigider si se asambleaza prajitura.

11

Peste blatul de jos se pune zmeura, apoi jumatate din cantitatea de crema, se niveleaza si se pune cel de-al doilea blat de biscuiti. Se pune iar un strat de zmeura si un strat de crema, se niveleaza si se da la frigider pana se intareste crema. (Minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.)

12

Se scoate inelul de tort, se niveleaza usor marginile si se orneaza dupa preferinte.

Sfaturi:
13

Cantitatea de unt, lapte poate varia in functie de biscuitii folositi. Daca simtiti ca mai e nevoie, mai adaugati putin.
Blatul de biscuiti poate fi o provocare pentru voi. Asigurati-va ca acesta are consistenta necesara pentru a fi compact, si sa nu se sfarame cand il asezati. In cazul in care se sfarama cand il puneti peste crema, nu e nicio problema. Asezati-l asa fel incat bucatile sa fie cat mai apropiate.
Pe viitor, mai puneti putin unt sau lapte.

14

Pentru multe persoane gelatina e un ingredient problema. Lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cunoasteti sunt: cateva linguri de lichid (3-4) sunt destule pentru a hidrata gelatina, nu topiti gelatina pe foc. incercati sa o diluati intr-un lichid usor caldut.

Tort cu Zmeura si Mascarpone