DificultateIntermediar

Mini tartele sunt, cu siguranta, unele din cele mai indragite deserturi. Au aparut in Franta, la mijlocul secolului al XVI-lea, fiind abordate ulterior intr-o diversitate de umpluturi si tehnici de preparare. Acestea au la baza o crusta bogata in unt, umpluta cu crema de vanilie. In functie de preferinte, acest desert este usor de adaptat. Va voi prezenta o abordare diferita de preparare a cojilor, pentru care am folosit o presa speciala de aragaz si pe care am detaliat-o mai mult pe Blog. Fiind primul tip de tarta pe care am ales sa vi-l prezint, am considerat ca ar fi ideal sa incep cu ceva clasic: o crema fina de vanilie completata de fructe de padure bogate in vitamine si antioxidanti. Nu cred ca este lucru mai frumos decat fructele de padure care, pe langa aspectul placut, aduc o aroma intensa, fresh, preparatului. Aceasta reteta de minitarte este perfecta pentru vara, ideala pentru o petrecere si nelipsita dintr-un candy bar.

Randamente60 de porții
Timp de pregătire50 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 20 minute
Ingrediente:
Pentru coji:
Pentru crema:
Pentru decor
Pentru coji:
1

Se mixeaza untul cu zaharul si se adauga treptat cate un ou pana le incorporam pe toate 3.

2

Se adauga apa si se omogenizeaza.

3

Se amesteca faina cu praful de copt si se toarna peste compozitie.

4

Aluatul obtinut se infasoara in folie de plastic si se da la frigider pentru 40 Minute .

5

Din cantitatea de aluat mi-au iesit in jur de 60 de coji, fiecare cantarind 18 grame. Daca doriti un numar mai mic de mini tarte injumatatiti cantitatea de ingrediente.

Pentru a coace cojile eu folosesc o presa pentru aragaz. Toate informatiile de ajutor le gasiti in articolul nostru: https://escake.ro/blog/cum-folosim-o-presa-pentru-tarte/

Daca nu dispuneti de o astfel de presa, folositi forme de tarte normale. Mulati aluatul dupa peretii formei, intepati fundul cu o furculita si puneti boabe de fasole pentru a nu se umfla aluatul. Dati la cuptor la 180 de grade 10 Minute , apoi indepartati fasolea si mai lasati tartele in cuptor pana devin aurii.

Pentru crema:
6

Se omogenizeaza ouale, zaharul, faina si se adauga treptat laptele pentru a nu se forma cocoloase

7

Compozitia se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand se ingroasa.

8

Crema obtinuta se ia de pe foc, se transfera intr-un bol si se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilinat

9

Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

10

Se mixeaza untul (si el este la temperatura camerei) si se adauga treptat crema.

11

Se transfera crema intr-un pos si se umplu tartele. Daca nu aveti pos puteti folosi o lingurita sau o punga pe care o taiati putin la un capat.

12

Pentru decor, orice fructe doriti.

Sfaturi:
13

Aceasta reteta este foarte usor de adaptat. Puteti inlocui crema de vanilie cu o crema pe baza de mascarpone sau ciocolata. Fructele la fel! Puteti sa le schimbati cu ce va place.

Ingrediente

Ingrediente:
Pentru coji:
Pentru crema:
Pentru decor

Indicații

Pentru coji:
1

Se mixeaza untul cu zaharul si se adauga treptat cate un ou pana le incorporam pe toate 3.

2

Se adauga apa si se omogenizeaza.

3

Se amesteca faina cu praful de copt si se toarna peste compozitie.

4

Aluatul obtinut se infasoara in folie de plastic si se da la frigider pentru 40 Minute .

5

Din cantitatea de aluat mi-au iesit in jur de 60 de coji, fiecare cantarind 18 grame. Daca doriti un numar mai mic de mini tarte injumatatiti cantitatea de ingrediente.

Pentru a coace cojile eu folosesc o presa pentru aragaz. Toate informatiile de ajutor le gasiti in articolul nostru: https://escake.ro/blog/cum-folosim-o-presa-pentru-tarte/

Daca nu dispuneti de o astfel de presa, folositi forme de tarte normale. Mulati aluatul dupa peretii formei, intepati fundul cu o furculita si puneti boabe de fasole pentru a nu se umfla aluatul. Dati la cuptor la 180 de grade 10 Minute , apoi indepartati fasolea si mai lasati tartele in cuptor pana devin aurii.

Pentru crema:
6

Se omogenizeaza ouale, zaharul, faina si se adauga treptat laptele pentru a nu se forma cocoloase

7

Compozitia se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand se ingroasa.

8

Crema obtinuta se ia de pe foc, se transfera intr-un bol si se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilinat

9

Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

10

Se mixeaza untul (si el este la temperatura camerei) si se adauga treptat crema.

11

Se transfera crema intr-un pos si se umplu tartele. Daca nu aveti pos puteti folosi o lingurita sau o punga pe care o taiati putin la un capat.

12

Pentru decor, orice fructe doriti.

Sfaturi:
13

Aceasta reteta este foarte usor de adaptat. Puteti inlocui crema de vanilie cu o crema pe baza de mascarpone sau ciocolata. Fructele la fel! Puteti sa le schimbati cu ce va place.

Mini Tarte cu Crema de Vanilie si Fructe