DificultateÎncepător

Tarta cu biscuiti digestivi si mascarpone este de departe una din cele mai usoare si slab calorice retete. Aceasta tarta fara coacere este super fresh, perfecta pentru copii si foarte usor de adaptat. Cu toate ca fiecare element este important : baza de biscuiti, crema usoara de mascarpone, fructele atent alese, elementul definitoriu este mierea. Mierea face din acest desert, unul armonios, incarcat de delicatete. Mierea schimba atat textura cat si gustul, ducand desertul dintr-o nota clasica, in una misterioasa.

Randamente16 porții
Timp de pregătire30 minute
Ingrediente:
Pentru crusta:
Pentru crema:
Pentru decor
Ingredientele sunt pentru o forma de 26 cm
Pentru crusta:
1

Se topeste untul;

2

Se maruntesc biscuitii cu ajutorul unui blender. Se toarna peste ei untul topit si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda, care se leaga;

3

Se pun biscuitii intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm si se niveleaza astfel incat sa fie si marginile acoperite de biscuiti.

4

Se da la frigider cat ne ocupam de crema.

Pentru crema:
5

Se amesteca crema mascarpone cu mierea si zaharul;

6

Separat, se bate foarte bine frisca lichida;

7

Se incorporeaza frisca batuta si crema cu mascarpone. In functie de cum va vine mai usor, pentru acest pas puteti folosi fie o spatula, fie un mixer.

8

Crema obtinuta se toarna peste crusta de biscuiti si se niveleaza. Se decoreaza cu fructe si se da la frigider pentru 2 ore inainte de a fi servita.

Sfaturi:
9
escake,escake.ro,tarta,tarta cu fructe,tarta cu fructe de padure,mascarpone,desert,desert cu mascarpone,prajitura cu mascarpone,tarta cu mascarpone,desert usor,desert rapid,desert ieftin,prajitura ieftina,prajtitura rapida

Forma de tarta pe care am folosit-o eu este din sticla asa ca am servit tarta direct din forma, datorita aspectului. In cazul in care nu aveti o astfel de forma, puteti folosi una clasica, ideal ar fi cu fund detasabil. Daca nu aveti nici forma de tarta puteti folosi un inel de tort si sa nivelati biscuitii pe marginea acestuia.

Ingrediente

Ingrediente:
Pentru crusta:
Pentru crema:
Pentru decor
Ingredientele sunt pentru o forma de 26 cm

Indicații

Pentru crusta:
1

Se topeste untul;

2

Se maruntesc biscuitii cu ajutorul unui blender. Se toarna peste ei untul topit si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda, care se leaga;

3

Se pun biscuitii intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm si se niveleaza astfel incat sa fie si marginile acoperite de biscuiti.

4

Se da la frigider cat ne ocupam de crema.

Pentru crema:
5

Se amesteca crema mascarpone cu mierea si zaharul;

6

Separat, se bate foarte bine frisca lichida;

7

Se incorporeaza frisca batuta si crema cu mascarpone. In functie de cum va vine mai usor, pentru acest pas puteti folosi fie o spatula, fie un mixer.

8

Crema obtinuta se toarna peste crusta de biscuiti si se niveleaza. Se decoreaza cu fructe si se da la frigider pentru 2 ore inainte de a fi servita.

Sfaturi:
9
escake,escake.ro,tarta,tarta cu fructe,tarta cu fructe de padure,mascarpone,desert,desert cu mascarpone,prajitura cu mascarpone,tarta cu mascarpone,desert usor,desert rapid,desert ieftin,prajitura ieftina,prajtitura rapida

Forma de tarta pe care am folosit-o eu este din sticla asa ca am servit tarta direct din forma, datorita aspectului. In cazul in care nu aveti o astfel de forma, puteti folosi una clasica, ideal ar fi cu fund detasabil. Daca nu aveti nici forma de tarta puteti folosi un inel de tort si sa nivelati biscuitii pe marginea acestuia.

Tarta cu Mascarpone si Fructe de Padure