Afară e atat de rece așa că ne-am gândit să vă încălzim cu o rețetă de brownie cu muuuultă ciocolată și Oreo.
Brownieul cu Oreo nu necesită mult timp pentru pregatire și nici pentru coacere iar pe lângă asta, e atât de ușor de făcut încât nu are cum să nu iasă. Deși are o cantitate mare de ciocolată, cacao, gustul e foarte echilibrat. Textura este foarte aerată, pufoasă, ușor sfărâmicioasă. Pe lângă toate acestea, e foarte ușor de personalizat. Dacă nu-ți plac biscuiții poți să-i omiți, să alegi o glazură de ciocolată sau chiar să creezi un tort cu Oreo.
Într-un bol termorezistent, topiți untul împreună cu ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Dacă alegeți cuptorul cu microunde 30-45 de secunde sunt de ajuns.
Dupa ce s-au topit se adauga zahărul și se lasă la răcit circa 5 minute.
Ingredientele uscate: făina, cacaoa, praful de copt și sarea se amestecă separat.
Peste amestecul răcit se adaugă pe rând ouăle, amestecând energic. Adăugați următorul ou după ce l-ați încorporat complet pe precedentul.
Se adaugă uleiul, esența de rom și se omogenizează.
Ingredientele uscate se încorporează cu miscari ușoare în amestecul lichid. Evitați să amestecați în exces.
La final se adaugă Oreo crumbs sau Oreo bucățiți în 4 (este alegerea voastră). Bucațile de Oreo se gasesc în orice supermarket.
Așa arată bucațile Oreo despre care vorbesc.
Compoziția care se obține este una densă. Aceasta se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt ( a mea are diametrul de 32x21 cm), se nivelează și se dă la cuptorul preîncalzit la 180 °C pentru 25 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Pentru aspect am ales să pun câțiva biscuiți Oreo de-asupra.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol termorezistent, topiți untul împreună cu ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Dacă alegeți cuptorul cu microunde 30-45 de secunde sunt de ajuns.
Dupa ce s-au topit se adauga zahărul și se lasă la răcit circa 5 minute.
Ingredientele uscate: făina, cacaoa, praful de copt și sarea se amestecă separat.
Peste amestecul răcit se adaugă pe rând ouăle, amestecând energic. Adăugați următorul ou după ce l-ați încorporat complet pe precedentul.
Se adaugă uleiul, esența de rom și se omogenizează.
Ingredientele uscate se încorporează cu miscari ușoare în amestecul lichid. Evitați să amestecați în exces.
La final se adaugă Oreo crumbs sau Oreo bucățiți în 4 (este alegerea voastră). Bucațile de Oreo se gasesc în orice supermarket.
Așa arată bucațile Oreo despre care vorbesc.
Compoziția care se obține este una densă. Aceasta se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt ( a mea are diametrul de 32x21 cm), se nivelează și se dă la cuptorul preîncalzit la 180 °C pentru 25 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Pentru aspect am ales să pun câțiva biscuiți Oreo de-asupra.
Adauga un comentariu