DificultateÎncepător

Cheesecake cu ciocolata si visine. Un desert delicios cu o baza crunchy de biscuiti, o umplutura fina de branza si crema de ciocolata.Toate aceste gusturi sunt invaluite de un gust acrisor de visine, si o glazura lucioasa de ciocolata neagra intensa.
Asta numesc eu, un desert complet. Si pe cat de spectaculos pare, este extrem de simplu si usor de facut. Cea mai grea parte este timpul de asteptare pentru a fi gata de savurat.
Daca doriti un desert complet, fara sa pierdeti ore in bucatarie pentru a-l prepara, cu siguranta aceasta reteta este pe placul vostru.

Randamente16 porții
Timp de pregătire45 minuteTimp total45 minute
Ingrediente:
Pentru crusta:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Pentru decor:
Ingredientele sunt pentru o forma cu diametrul de 26 cm
Mod de preparare:
Pentru crusta:
1

Cu ajutorul unui blender se maruntesc biscuitii dar nu foarte tare. Ne dorim sa simtim si bucati de biscuiti. Daca i-am marunti de tot s-ar forma acea crusta densa, tare, care ne chinuie la servit.

2
baza biscuiti cheesecake, cheesecake visine, cheesecake delicios

Se adauga untul topit, crema de ciocolata, cacao, laptele si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda care se leaga.

3

Se pun biscuitii intr-un inel de tort si se preseaza pana se uniformizeaza. Se da la frigider cat ne ocupam de crema.

Pentru crema:
4

Se bate foarte bine frisca lichida.

5
crema cheesecake

Separat, se amesteca crema de branza, crema de ciocolata, esenta de vanilie si se omogenizeaza.

6

Se adauga treptat frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. Daca va este mai usor puteti folosi un mixer dar nu exagerati. Mixati doar cat este nevoie sa omogenizati ingredientele, nu mai mult.

7

Se scoate crusta de biscuiti din frigider si se toarna o parte din crema iar apoi un strat de visine si repetam pana terminam toata crema.

8
cheesecake crema

Cheesecakeul se da la frigider pentru minim 3 ore (cel mai bine peste noapte).

9
cheesecake visine

Se scoate inelul de tort si se niveleaza usor marginile. Se da la frigider timp in care ne ocupam de glazura.

Pentru glazura:
10

Intr-o craticioara care nu lipeste se pune pe foc frisca lichida pana da in fiert.

Se ia de pe foc, se toarna ciocolata si se amesteca pana obtinem glazura.

11

Se lasa sa se raceasca pentru 5 Minute si se toarna peste prajitura din centru spre exterior.

12
cheesecake visine, cheesecake glazura, cheesecake ciocolata

Se asteapta sa se intareasca putin glazura iar apoi se orneaza dupa cum se doreste.

Se poate servi imediat dupa ce glazura s-a intarit, racit.

Sfaturi:
13

• Daca nu aveti un blender pentru a marunti biscuitii nu-i nicio problema! Adaugati biscuitii intr-o punga si cu ajutorul unui facalet ii presati pana se maruntesc.

• Nu este gresit sa maruntiti biscuitii foarte fin insa textura care se obtine nu e tocmai potrivita pentru un cheesecake foarte cremos. Recomand acea textura in cazul cheesecakeurilor coapte sau a unei tarte cu crema fiarta.

• Daca crusta de biscuiti nu se leaga (depinde de biscuitii folositi), mai adaugati putin unt sau crema de ciocolata.

• Crema de branza pe care o folositi trebuie sa fie densa, Puteti folosi mascarpone.

• Frisca lichida trebuie sa fie rece, de la frigider pentru a se bate foarte bine.

• Aceasta prajitura nu contine adaos de zahar. Daca doriti sa fie mai dulce, adaugati zahar pudra cand amestecati crema de branza, crema de ciocolata si esenta de vanilie. Eu nu sunt un fan al prajiturilor foarte dulci. Imi place sa identific fiecare ingredient si aroma sa.

Ingrediente

Ingrediente:
Pentru crusta:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Pentru decor:
Ingredientele sunt pentru o forma cu diametrul de 26 cm

Indicații

Mod de preparare:
Pentru crusta:
1

Cu ajutorul unui blender se maruntesc biscuitii dar nu foarte tare. Ne dorim sa simtim si bucati de biscuiti. Daca i-am marunti de tot s-ar forma acea crusta densa, tare, care ne chinuie la servit.

2
baza biscuiti cheesecake, cheesecake visine, cheesecake delicios

Se adauga untul topit, crema de ciocolata, cacao, laptele si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda care se leaga.

3

Se pun biscuitii intr-un inel de tort si se preseaza pana se uniformizeaza. Se da la frigider cat ne ocupam de crema.

Pentru crema:
4

Se bate foarte bine frisca lichida.

5
crema cheesecake

Separat, se amesteca crema de branza, crema de ciocolata, esenta de vanilie si se omogenizeaza.

6

Se adauga treptat frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. Daca va este mai usor puteti folosi un mixer dar nu exagerati. Mixati doar cat este nevoie sa omogenizati ingredientele, nu mai mult.

7

Se scoate crusta de biscuiti din frigider si se toarna o parte din crema iar apoi un strat de visine si repetam pana terminam toata crema.

8
cheesecake crema

Cheesecakeul se da la frigider pentru minim 3 ore (cel mai bine peste noapte).

9
cheesecake visine

Se scoate inelul de tort si se niveleaza usor marginile. Se da la frigider timp in care ne ocupam de glazura.

Pentru glazura:
10

Intr-o craticioara care nu lipeste se pune pe foc frisca lichida pana da in fiert.

Se ia de pe foc, se toarna ciocolata si se amesteca pana obtinem glazura.

11

Se lasa sa se raceasca pentru 5 Minute si se toarna peste prajitura din centru spre exterior.

12
cheesecake visine, cheesecake glazura, cheesecake ciocolata

Se asteapta sa se intareasca putin glazura iar apoi se orneaza dupa cum se doreste.

Se poate servi imediat dupa ce glazura s-a intarit, racit.

Sfaturi:
13

• Daca nu aveti un blender pentru a marunti biscuitii nu-i nicio problema! Adaugati biscuitii intr-o punga si cu ajutorul unui facalet ii presati pana se maruntesc.

• Nu este gresit sa maruntiti biscuitii foarte fin insa textura care se obtine nu e tocmai potrivita pentru un cheesecake foarte cremos. Recomand acea textura in cazul cheesecakeurilor coapte sau a unei tarte cu crema fiarta.

• Daca crusta de biscuiti nu se leaga (depinde de biscuitii folositi), mai adaugati putin unt sau crema de ciocolata.

• Crema de branza pe care o folositi trebuie sa fie densa, Puteti folosi mascarpone.

• Frisca lichida trebuie sa fie rece, de la frigider pentru a se bate foarte bine.

• Aceasta prajitura nu contine adaos de zahar. Daca doriti sa fie mai dulce, adaugati zahar pudra cand amestecati crema de branza, crema de ciocolata si esenta de vanilie. Eu nu sunt un fan al prajiturilor foarte dulci. Imi place sa identific fiecare ingredient si aroma sa.

Cheesecake cu Ciocolata si Visine fara coacere