DificultateÎncepător

Placinta cu mar si aluat fraged este una din retele acelea clasice si usoare, indragite de toata familia. E o reteta rapida, care nu necesita mult timp de pregatire si foarte gustoasa. Foile cu unt sunt foarte fragede si se completeaza perfect cu umplutura de mere, scortisoara si nuci.

placinta cu mar, aluat fraged, placinta cu mar si aluat fraged, prajitura cu mar

Randamente12 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru Umplutura:

Mod de Preparare:
1

Se amesteca zaharul, uleiul, untul, laptele si se pun pe foc pana cand incep se fiarba. Se lasa sa se raceasca pana cand amestecul ajunge la temperatura camerei.

2

Se pune compozitia obtinuta intr-un bol si se amesteca cu ouale, sarea si esenta de vanilie.
Se amesteca faina cu praful de copt si se toarna putin cate putin. In functie de faina e posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina.

3

Aluatul obtinut se imparte in doua si se intinde in doua foi.

4

Merele se rad si se amesteca cu scortisoara in functie de gustul fiecaruia. Mie nu-mi place sa adaug zahar peste mere deoarece aluatul este destul de dulce dar daca doriti o puteti face .

5

Se aseaza prima foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (a mea are dimensiunile: 35x24 cm ) si se inteapa cu o furculita.
Se adauga merele, se niveleaza si se adauga cea dea doua foaie. Se inteapa si ea cu o furculita.
Se da la cuptor, la 180 °C pentru 30 Minute.

6

Pentru pofticiosi se poate servi calda dar cel mai bine se serveste rece.

Categorie

Ingrediente

Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru Umplutura:

Indicații

Mod de Preparare:
1

Se amesteca zaharul, uleiul, untul, laptele si se pun pe foc pana cand incep se fiarba. Se lasa sa se raceasca pana cand amestecul ajunge la temperatura camerei.

2

Se pune compozitia obtinuta intr-un bol si se amesteca cu ouale, sarea si esenta de vanilie.
Se amesteca faina cu praful de copt si se toarna putin cate putin. In functie de faina e posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina.

3

Aluatul obtinut se imparte in doua si se intinde in doua foi.

4

Merele se rad si se amesteca cu scortisoara in functie de gustul fiecaruia. Mie nu-mi place sa adaug zahar peste mere deoarece aluatul este destul de dulce dar daca doriti o puteti face .

5

Se aseaza prima foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (a mea are dimensiunile: 35x24 cm ) si se inteapa cu o furculita.
Se adauga merele, se niveleaza si se adauga cea dea doua foaie. Se inteapa si ea cu o furculita.
Se da la cuptor, la 180 °C pentru 30 Minute.

6

Pentru pofticiosi se poate servi calda dar cel mai bine se serveste rece.

Placinta cu Mar si Aluat Fraged