DificultateÎncepător

Lamington sau... Tavalita, cum o stim cu totii, este un desert australian din pandispan taiat cubulete, glazurat cu sos de ciocolata si acoperit de nuca de cocos. Este usor de asociat cu sarbatorile de iarna dar merge de minune si in aceasta perioada. Reteta pe care o prezentam e una cu traditie in familia noastra. Are la baza un pandispan cu miere si unt, o glazura de ciocolata cu rom si toping de nuci. Noi am acoperit cubuletele atat cu nuci cat si cu nuca de cocos. Este una din prajiturile noastre preferate!

Randamente60 de porții
Pentru blat:
Pentru Glazura:
Pentru blat:
1

Se amesteca untul, mierea si zaharul pudra cu ajutorul unui tel.

2

Se adauga ouale si se amesteca pana se omogenizeaza.

3

Se toarna laptele si se omogenizeaza.

4

Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat in compozitia lichida. Inainte de a incorpora faina. de preferat ar fi sa o cerneti pentru a evita cocoloasele,

5

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 35x24 cm cu hartie de copt si se adauga compozitia obtinuta. Se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 25 Minute.

Pentru glazura
6

Se pune pe foc zaharul, amidonul, laptele si cacao pana cand dau in clocot.
Luam amestecul de pe foc adaugam untul taiat cubulete, il amestecam pana se topeste iar la final se adauga esenta de rom.

7

Cat timp se raceste glazura, taiem blatul racit in cubulete. Eu am taiat marginile iar apoi am impartit blatul in 6 x10. Mi-au iesit 60 de cubulete. in functie de cat de mai/mici doriti sa fie portiile voastre, proportionati pandispanul.

8

Dam cubuletele unul cate unul prin glazura si le tavalim prin nuca sau nuca de cocos (dupa preferinte).
Pot fi servite dupa 2 ore de stat la frigider.

Sfaturi:
9

Pandispan:

Zaharul pentru blat poate fi si tos dar o sa aveti nevoie de mai multa rabdare pentru ca se va dizolva mai greu.

Pandispanul se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiat.

Glazura:

In locul zaharului tos si al amidonului, puteti folosi zahar pudra cumparat deoarece acela are amidon adaugat.

Glazura trebuie sa fie la temperatura camerei inainte de a insiropa cubuletele.

Ingrediente

Pentru blat:
Pentru Glazura:

Indicații

Pentru blat:
1

Se amesteca untul, mierea si zaharul pudra cu ajutorul unui tel.

2

Se adauga ouale si se amesteca pana se omogenizeaza.

3

Se toarna laptele si se omogenizeaza.

4

Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat in compozitia lichida. Inainte de a incorpora faina. de preferat ar fi sa o cerneti pentru a evita cocoloasele,

5

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 35x24 cm cu hartie de copt si se adauga compozitia obtinuta. Se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 25 Minute.

Pentru glazura
6

Se pune pe foc zaharul, amidonul, laptele si cacao pana cand dau in clocot.
Luam amestecul de pe foc adaugam untul taiat cubulete, il amestecam pana se topeste iar la final se adauga esenta de rom.

7

Cat timp se raceste glazura, taiem blatul racit in cubulete. Eu am taiat marginile iar apoi am impartit blatul in 6 x10. Mi-au iesit 60 de cubulete. in functie de cat de mai/mici doriti sa fie portiile voastre, proportionati pandispanul.

8

Dam cubuletele unul cate unul prin glazura si le tavalim prin nuca sau nuca de cocos (dupa preferinte).
Pot fi servite dupa 2 ore de stat la frigider.

Sfaturi:
9

Pandispan:

Zaharul pentru blat poate fi si tos dar o sa aveti nevoie de mai multa rabdare pentru ca se va dizolva mai greu.

Pandispanul se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiat.

Glazura:

In locul zaharului tos si al amidonului, puteti folosi zahar pudra cumparat deoarece acela are amidon adaugat.

Glazura trebuie sa fie la temperatura camerei inainte de a insiropa cubuletele.

Tavalita