DificultateÎncepător

Trebuie sa profiti de sezonul prunelor si sa incerci aceasta reteta de briose cu prune proaspete, Eu nu sunt adepta fructelor congelate, consider ca fiecare reteta, fruct are timpul ei si trebuie sa ne bucuram de ea in momentul respectiv. Aceste briose sunt foarte gustoase si se pastreaza pufoase pentru mai multe zile. Aluatul nu este deloc innecacios asa cum este la multe retete de briose. Merg foarte bine cu un pahar de lapte. Completate de nuci, acestea dobandesc o textura crunchy, de nerefuzat.

Randamente18 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total40 minute
Ingrediente
Mod de preparare:
1

Se mixeaza ouale cu zaharul. Eu am folosit un mixer pentru a topi zaharul mai repede insa puteti folosi si un tel. Zaharul nu se va topi complet.

2

Se adauga uleiul, se omogenizeaza iar apoi laptele. In aceasta etapa puteti adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie sau ce va place, pentru un plus de aroma.

3

Faina se amesteca cu praful de copt, se cerne si se incorporeaza treptat in compozitie pentru a evita rriscul formarii cocoloaselor.

4

La final se adauga prunele, nucile. Prunele se taie cubulete. Eu am ales sa decorez briosele cu fulgi de migdale.

5

Punem aluatul in forme si dam briosele la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 Minute.

Ingrediente

Ingrediente

Indicații

Mod de preparare:
1

Se mixeaza ouale cu zaharul. Eu am folosit un mixer pentru a topi zaharul mai repede insa puteti folosi si un tel. Zaharul nu se va topi complet.

2

Se adauga uleiul, se omogenizeaza iar apoi laptele. In aceasta etapa puteti adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie sau ce va place, pentru un plus de aroma.

3

Faina se amesteca cu praful de copt, se cerne si se incorporeaza treptat in compozitie pentru a evita rriscul formarii cocoloaselor.

4

La final se adauga prunele, nucile. Prunele se taie cubulete. Eu am ales sa decorez briosele cu fulgi de migdale.

5

Punem aluatul in forme si dam briosele la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 Minute.

Briose cu Prune