Tortul copilariei este un desert ce transmite emotii facand parte din deserturile ce mi-au marcat copilaria. In copilarie, era un desert nelipsit de la sarbatori sau de la zilele de nastere! Pe atunci, il facea mama dar in timp, mi-a predat responsabilitatea mie. Daca iti plac torturile insiropate, usor acrisoare, cu multe fructe acesta este ideal! Este realizat dinr-un pandispan pufos, aerat, imbibat in suc de ananas si o crema fina de smantana asezonata cu fructe. Este un desert, usor, racoros, ce merge de minune in orice sezon. Incercati-l si va ramane unul din deserturile voastre favorite!
Pentru blat, am postat o reteta separat pentru a va da toate detaliile si secretele. Reteta aici!
Se bate smantana cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul si devine mai tare. Eu am folosit un mixer si am urcat viteza treptat in functie de consistenta smantanii timp de 10 Minute .
! Daca mixati la viteza mare din prima, o sa sara smantana in toate directiile.
Am dat la frigider crema obtinuta pana cand am asamblat tortul.
Se taie tortul in 3 parti egale.
Se taie bananele felii potrivite si conserva de ananas bucatele mici.
Se insiropeaza primul blat, se pun fructe din abundenta pe toata suprafata si apoi o treime din crema de smantana.
Se repeta pasii pana avem 3 straturi egale si proportionate.
Fiind sezonul capsunilor, am ales sa ornez cu cateva pe deasupra.
Tortul se da la frigider peste noapte inainte de a fi servit.
Folositi o smantana de casa, naturala deoarece se bate foarte bine, se intareste la frigider dar ajuta si la pastrarea blatului umed . Se gaseste in piete, la lactate. (O sa ma interesez si va anunt unde mai puteti gasi)
In functie de fructele care se gasesc in perioada respectiva, va puteti adapta. Mie cel mai mult imi place cu ananas si banane. Voi puteti pune orice fructe doriti.
Pentru insiropat va recomand sa folositi sucul de la un compot de caise cu samburi deoarece se simte o aroma usor amaruie, migdalata. Merge foarte bine si cu sucul de la ananas dar pentru gustul meu, Compotul de caise nu se compara cu nimic.
Ingrediente
Indicații
Pentru blat, am postat o reteta separat pentru a va da toate detaliile si secretele. Reteta aici!
Se bate smantana cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul si devine mai tare. Eu am folosit un mixer si am urcat viteza treptat in functie de consistenta smantanii timp de 10 Minute .
! Daca mixati la viteza mare din prima, o sa sara smantana in toate directiile.
Am dat la frigider crema obtinuta pana cand am asamblat tortul.
Se taie tortul in 3 parti egale.
Se taie bananele felii potrivite si conserva de ananas bucatele mici.
Se insiropeaza primul blat, se pun fructe din abundenta pe toata suprafata si apoi o treime din crema de smantana.
Se repeta pasii pana avem 3 straturi egale si proportionate.
Fiind sezonul capsunilor, am ales sa ornez cu cateva pe deasupra.
Tortul se da la frigider peste noapte inainte de a fi servit.
Folositi o smantana de casa, naturala deoarece se bate foarte bine, se intareste la frigider dar ajuta si la pastrarea blatului umed . Se gaseste in piete, la lactate. (O sa ma interesez si va anunt unde mai puteti gasi)
In functie de fructele care se gasesc in perioada respectiva, va puteti adapta. Mie cel mai mult imi place cu ananas si banane. Voi puteti pune orice fructe doriti.
Pentru insiropat va recomand sa folositi sucul de la un compot de caise cu samburi deoarece se simte o aroma usor amaruie, migdalata. Merge foarte bine si cu sucul de la ananas dar pentru gustul meu, Compotul de caise nu se compara cu nimic.