Este greu sa le rezisti brioselor Kinder Bueno! Aceste briose cu ciocolata au pandispanul atent conceput pentru a avea o textura echilibrata: este usor umed, pufos, cu un gust puternic de ciocolata intensificat de aroma cafelei. Acesta, este completat perfect de crema de unt aerata, invaluita in aroma ciocolatei Kinder Chocolate.
Aceasta reteta de briose este ideala pentru un candy bar dar nu numai. Este un desert simplu, ce poate fi transformat in unul special daca esti atent la detalii.
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao, praful de copt (mai putin sarea)
Intr-un alt bol se amesteca toate ingredientele lichide: iaurtul, cafeaua,uleiul, ouale si sarea.
Se toarna ingredientele lichide peste cele solide si se amesteca foarte bine.
Se transfera compozitia intr-o cana mare pentru a fi mai usor sa turnam in forme.
Se topeste ciocolata la bain marie sau cum va este mai usor si se lasa sa se raceasca cat ne ocupam de unt, amestecand din cand in cand in ea.
Se mixeaza untul pana cand se deschide la culoare.
Se adauga zaharul pudra in doua etape si se mixeaza foarte bine.
Dupa ce s-a incorporat tot zaharul, se adauga laptele.
Se adauga ciocolata si se omogenizeaza foarte bine.
Crema o puteti pune direct intr-un pos si sa ornati briosele. Daca briosele nu sunt racite complet atunci o dati la frigider. Cand scoateti crema de la frigider o mai mixati putin.
Briosele racite complet se orneaza cu crema si kinder bueno. Se dau la frigider pentru o ora inainte de a fi consumate.
Cafeaua o puteti amesteca cu restul ingredientelor chiar daca nu e racita complet. Daca va este mai usor puteti prepara ness cu apa.
In locul cafelei puteti folosi lapte dar gustul nu va mai fi la fel. Cafeaua are rolul de a intensifica gustul de ciocolata oferit de cacao.
Sarea o amestecam cu ingredientele lichide deoarece intensifica aroma acestora, fiind si ingredientele care dau in principal gustul.
Pentru crema, este foarte important ca untul sa fie moale, la temperatura camerei dar nici exagerat de moale. Pentru asta, recomand sa va uitati la filmulet pentru a vedea textura corecta a acestuia.
Crema care se obtine ajunge pentru 3 compozitii de briose. Impartiti la 3 daca doriti o cantitate de ingrediente pentru o singura compozitie de briose.
Daca nu aveti un dispozitiv special pentru ornat, puteti folosi o punga pe care o taiati la un capat. Aspectul nu va fi la fel dar gustul va ramane acelasi.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao, praful de copt (mai putin sarea)
Intr-un alt bol se amesteca toate ingredientele lichide: iaurtul, cafeaua,uleiul, ouale si sarea.
Se toarna ingredientele lichide peste cele solide si se amesteca foarte bine.
Se transfera compozitia intr-o cana mare pentru a fi mai usor sa turnam in forme.
Se topeste ciocolata la bain marie sau cum va este mai usor si se lasa sa se raceasca cat ne ocupam de unt, amestecand din cand in cand in ea.
Se mixeaza untul pana cand se deschide la culoare.
Se adauga zaharul pudra in doua etape si se mixeaza foarte bine.
Dupa ce s-a incorporat tot zaharul, se adauga laptele.
Se adauga ciocolata si se omogenizeaza foarte bine.
Crema o puteti pune direct intr-un pos si sa ornati briosele. Daca briosele nu sunt racite complet atunci o dati la frigider. Cand scoateti crema de la frigider o mai mixati putin.
Briosele racite complet se orneaza cu crema si kinder bueno. Se dau la frigider pentru o ora inainte de a fi consumate.
Cafeaua o puteti amesteca cu restul ingredientelor chiar daca nu e racita complet. Daca va este mai usor puteti prepara ness cu apa.
In locul cafelei puteti folosi lapte dar gustul nu va mai fi la fel. Cafeaua are rolul de a intensifica gustul de ciocolata oferit de cacao.
Sarea o amestecam cu ingredientele lichide deoarece intensifica aroma acestora, fiind si ingredientele care dau in principal gustul.
Pentru crema, este foarte important ca untul sa fie moale, la temperatura camerei dar nici exagerat de moale. Pentru asta, recomand sa va uitati la filmulet pentru a vedea textura corecta a acestuia.
Crema care se obtine ajunge pentru 3 compozitii de briose. Impartiti la 3 daca doriti o cantitate de ingrediente pentru o singura compozitie de briose.
Daca nu aveti un dispozitiv special pentru ornat, puteti folosi o punga pe care o taiati la un capat. Aspectul nu va fi la fel dar gustul va ramane acelasi.