DificultateÎncepător

Tarta cu crema de vanilie si fructe este desertul perfect pentru ati incepe dimineata. Merge de minune la cafea sau la un pahar de suc. Aceasta este o tarta cu baza de pandispan dulce, insiropat, completat de o crema de vanilie usoara cu fructe.

Randamente16 porții
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră 5 minute
Ingrediente:
Pentru pandispan:
Pentru crema:
Pentru sirop:
Pentru decor:
Mod de preparare:
Pentru aluat:
1

Se bat ouale cu zaharul pentru 2 Minute.

2

Se adauga uleiul, se omogenizeaza si apoi laptele.

3

Se cerne faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitie.

4

Se adauga coaja de lamaie optional.

5

Compozitia obtinuta se toarna in tava de tarta tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit la 165°C pentru 25 Minute

Pentru crema:
6

Se amesteca ouale cu zaharul si faina.

7

Se toarna treptat laptele si se pune pe foc.

8

Se amesteca continuu pana cand se ingroasa. Eu am amestecat pentru 6 Minute.

9

Se lasa sa se raceasca.

Pentru sirop:
10

Se pune zaharul pe foc cu 2 linguri de apa.

11

Cand a dat in fiert, se toarna apa, se amesteca, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca pentru 30 Minute.

Pentru asamblare:
12

Se rastoarna tarta, se insiropeaza si se toarna crema in spatiul gol.

13

Se niveleaza si se orneaza cu fructe.

14

Se lasa la frigider pentru 3 ore inainte de a fi servita.

Categorie

Ingrediente

Ingrediente:
Pentru pandispan:
Pentru crema:
Pentru sirop:
Pentru decor:

Indicații

Mod de preparare:
Pentru aluat:
1

Se bat ouale cu zaharul pentru 2 Minute.

2

Se adauga uleiul, se omogenizeaza si apoi laptele.

3

Se cerne faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitie.

4

Se adauga coaja de lamaie optional.

5

Compozitia obtinuta se toarna in tava de tarta tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit la 165°C pentru 25 Minute

Pentru crema:
6

Se amesteca ouale cu zaharul si faina.

7

Se toarna treptat laptele si se pune pe foc.

8

Se amesteca continuu pana cand se ingroasa. Eu am amestecat pentru 6 Minute.

9

Se lasa sa se raceasca.

Pentru sirop:
10

Se pune zaharul pe foc cu 2 linguri de apa.

11

Cand a dat in fiert, se toarna apa, se amesteca, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca pentru 30 Minute.

Pentru asamblare:
12

Se rastoarna tarta, se insiropeaza si se toarna crema in spatiul gol.

13

Se niveleaza si se orneaza cu fructe.

14

Se lasa la frigider pentru 3 ore inainte de a fi servita.

Tarta Pandispan cu Vanilie si Fructe de Padure