Gogosile cu Iaurt sunt gogosi dintr-un aluat moale, modelat cu lingura si nu necesita dospire. Reteta este potrivita pentru cei care nu au timp dar isi doresc o gustare rapida. Se pot servi atat reci cat si calde, alaturi de dulceata, smantana, ciocolata sau pur si simplu pudrate cu zahar.
Se amesteca iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie.
Dupa ce s-au omogenizat se adauga si uleiul.
Se incorporeaza faina si praful de copt treptat, Aluatul care se obtine are o consistenta moale.
Intr-o tigaie incinsa cu ulei, se toarna bilute de aluat pe care le formam cu ajutorul a doua lingurite. Se prajesc foarte bine. Bilutele nu trebuie sa fie prea mari, pentru a evita sa ramana crude in interior.
Gogoselele obtinute se pot servi atat calde cat si reci. Eu le-am servit alaturi de dulceata de coacaze si smantana.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie.
Dupa ce s-au omogenizat se adauga si uleiul.
Se incorporeaza faina si praful de copt treptat, Aluatul care se obtine are o consistenta moale.
Intr-o tigaie incinsa cu ulei, se toarna bilute de aluat pe care le formam cu ajutorul a doua lingurite. Se prajesc foarte bine. Bilutele nu trebuie sa fie prea mari, pentru a evita sa ramana crude in interior.
Gogoselele obtinute se pot servi atat calde cat si reci. Eu le-am servit alaturi de dulceata de coacaze si smantana.