Tortul cu Mascarpone si Ciocolata este un tort cu blat umed de ciocolata, uns cu dulceata de visine, crema de mascarpone si o glazura de ciocolata. Acest tort, pe langa impactul vizual, este invaluit de un gust cu totul special. O alegere minunata pentru momentele speciale din viata.
Cantitatile sunt pentru un singur blat pe care il veti taia in jumatate. Pentru cel de-al doilea blat repetati procesul de mai jos.
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao, praful de copt .
Intr-un alt bol se amesteca toate ingredientele lichide: iaurtul, laptele, cafeaua,uleiul, ouale si sarea.
Se toarna ingredientele lichide peste cele solide si se amesteca foarte bine.
Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 cm si se da la cuptorul preincalzit la 165°C pentru 45 Minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Se repeta pasii si pentru cel de-al doilea blat.
Blaturile se lasa sa se raceasca complet, se taie partea de sus pentru nivelare iar apoi se taie in doua.
Se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si mierea.
Se adauga frisca lichida se se continua pana cand crema se ingroasa.
Pe un platou, se pune jumatate de blat dupa care se unge cu dulceata de visine. Puteti adauga si fructe proaspete,
Se adauga 1/4 din crema, se niveleaza si se adauga urmatorul blat. Se procedeaza asa pana la final.
Tortul obtinut se niveleaza, se poate decora asa sau se da la frigider minim 4 ore inainte de a turna glazura.
Intr-o craticioara care nu lipeste se pune pe foc frisca lichida pana da in fiert.
Se ia de pe foc, se toarna ciocolata si se amesteca pana obtinem glazura
Se lasa sa se raceasca pentru 5 Minute si se toarna peste prajitura din centru spre exterior.
Se decoreaza cu afine si se da la frigider pentru inca 2 ore inainte de a fi servit.
Ingrediente
Indicații
Cantitatile sunt pentru un singur blat pe care il veti taia in jumatate. Pentru cel de-al doilea blat repetati procesul de mai jos.
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao, praful de copt .
Intr-un alt bol se amesteca toate ingredientele lichide: iaurtul, laptele, cafeaua,uleiul, ouale si sarea.
Se toarna ingredientele lichide peste cele solide si se amesteca foarte bine.
Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 cm si se da la cuptorul preincalzit la 165°C pentru 45 Minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Se repeta pasii si pentru cel de-al doilea blat.
Blaturile se lasa sa se raceasca complet, se taie partea de sus pentru nivelare iar apoi se taie in doua.
Se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si mierea.
Se adauga frisca lichida se se continua pana cand crema se ingroasa.
Pe un platou, se pune jumatate de blat dupa care se unge cu dulceata de visine. Puteti adauga si fructe proaspete,
Se adauga 1/4 din crema, se niveleaza si se adauga urmatorul blat. Se procedeaza asa pana la final.
Tortul obtinut se niveleaza, se poate decora asa sau se da la frigider minim 4 ore inainte de a turna glazura.
Intr-o craticioara care nu lipeste se pune pe foc frisca lichida pana da in fiert.
Se ia de pe foc, se toarna ciocolata si se amesteca pana obtinem glazura
Se lasa sa se raceasca pentru 5 Minute si se toarna peste prajitura din centru spre exterior.
Se decoreaza cu afine si se da la frigider pentru inca 2 ore inainte de a fi servit.