Tarta cu biscuiti digestivi si mascarpone este de departe una din cele mai usoare si slab calorice retete. Aceasta tarta fara coacere este super fresh, perfecta pentru copii si foarte usor de adaptat. Cu toate ca fiecare element este important : baza de biscuiti, crema usoara de mascarpone, fructele atent alese, elementul definitoriu este mierea. Mierea face din acest desert, unul armonios, incarcat de delicatete. Mierea schimba atat textura cat si gustul, ducand desertul dintr-o nota clasica, in una misterioasa.
Se topeste untul;
Se maruntesc biscuitii cu ajutorul unui blender. Se toarna peste ei untul topit si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda, care se leaga;
Se pun biscuitii intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm si se niveleaza astfel incat sa fie si marginile acoperite de biscuiti.
Se da la frigider cat ne ocupam de crema.
Se amesteca crema mascarpone cu mierea si zaharul;
Separat, se bate foarte bine frisca lichida;
Se incorporeaza frisca batuta si crema cu mascarpone. In functie de cum va vine mai usor, pentru acest pas puteti folosi fie o spatula, fie un mixer.
Crema obtinuta se toarna peste crusta de biscuiti si se niveleaza. Se decoreaza cu fructe si se da la frigider pentru 2 ore inainte de a fi servita.
Forma de tarta pe care am folosit-o eu este din sticla asa ca am servit tarta direct din forma, datorita aspectului. In cazul in care nu aveti o astfel de forma, puteti folosi una clasica, ideal ar fi cu fund detasabil. Daca nu aveti nici forma de tarta puteti folosi un inel de tort si sa nivelati biscuitii pe marginea acestuia.
Ingrediente
Indicații
Se topeste untul;
Se maruntesc biscuitii cu ajutorul unui blender. Se toarna peste ei untul topit si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda, care se leaga;
Se pun biscuitii intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm si se niveleaza astfel incat sa fie si marginile acoperite de biscuiti.
Se da la frigider cat ne ocupam de crema.
Se amesteca crema mascarpone cu mierea si zaharul;
Separat, se bate foarte bine frisca lichida;
Se incorporeaza frisca batuta si crema cu mascarpone. In functie de cum va vine mai usor, pentru acest pas puteti folosi fie o spatula, fie un mixer.
Crema obtinuta se toarna peste crusta de biscuiti si se niveleaza. Se decoreaza cu fructe si se da la frigider pentru 2 ore inainte de a fi servita.
Forma de tarta pe care am folosit-o eu este din sticla asa ca am servit tarta direct din forma, datorita aspectului. In cazul in care nu aveti o astfel de forma, puteti folosi una clasica, ideal ar fi cu fund detasabil. Daca nu aveti nici forma de tarta puteti folosi un inel de tort si sa nivelati biscuitii pe marginea acestuia.