Nu putea trece sezonul prunelor fara sa fac aceasta reteta de turta dulce. Daca vrei sa aduci Craciunul in septembrie, ei bine, aceasta reteta este potrivita datorita combinatiei irezistibile de miere, zahar brun, scortisoara si nucsoara. Aceasta reteta, foarte usor de facut, necesita putina rabdare pentru umplerea biscuitilor cu gem de prune si lipirea lor. Turta dulce pe care o sa o obtineti este foarte moale, frageda si dulce.
Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si nucsoara.
Separat, se mixeaza foarte bine untul cu zaharul brun pana se omogenizeaza.
Se incorporeaza si oul, iar apoi mierea.
Compozitia obtinuta se toarna peste amestecul de faina si se incorporeaza foarte bine.
Scoatem aluatul din frigider, il presaram foarte bine cu faina (sa nu se lipeasca), il intindem, si formam cercuri. Cercurile obtinute le dam la frigider cat intindem restul aluatului.
Primele cercuri obtinute le scoatem de la frigider si le punem in mijloc jumatate de lingurita de gem. Marginile aluatului le ungem cu apa. (acest pas este foarte important deoarece in felul asta se lipesc foarte usor straturile. eu m-am folosit de o pensula). Acoperim aluatul cu un alt cerc si aplatizam pentru a se lipi.
Transferam biscuitii in tava si ii introducem in cuptorul preincalzit la 180 pentru 15 Minute. Acesti biscuiti sunt destul de dulci dar pentru un aspect mai frumos ii puteti pudra cu zahar pudra.
Zaharul brun se poate inlocui cu zahar alb dar textura si nuanta biscuitilor se va modifica.
Aluatul se unge cu apa pe margini deoarece apa actioneaza ca un lipici si face mult mai usoara prinderea aluatului.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si nucsoara.
Separat, se mixeaza foarte bine untul cu zaharul brun pana se omogenizeaza.
Se incorporeaza si oul, iar apoi mierea.
Compozitia obtinuta se toarna peste amestecul de faina si se incorporeaza foarte bine.
Scoatem aluatul din frigider, il presaram foarte bine cu faina (sa nu se lipeasca), il intindem, si formam cercuri. Cercurile obtinute le dam la frigider cat intindem restul aluatului.
Primele cercuri obtinute le scoatem de la frigider si le punem in mijloc jumatate de lingurita de gem. Marginile aluatului le ungem cu apa. (acest pas este foarte important deoarece in felul asta se lipesc foarte usor straturile. eu m-am folosit de o pensula). Acoperim aluatul cu un alt cerc si aplatizam pentru a se lipi.
Transferam biscuitii in tava si ii introducem in cuptorul preincalzit la 180 pentru 15 Minute. Acesti biscuiti sunt destul de dulci dar pentru un aspect mai frumos ii puteti pudra cu zahar pudra.
Zaharul brun se poate inlocui cu zahar alb dar textura si nuanta biscuitilor se va modifica.
Aluatul se unge cu apa pe margini deoarece apa actioneaza ca un lipici si face mult mai usoara prinderea aluatului.