Tortul cu dovleac și caramel este de neezitat în perioada toamnei, când putem profita la maxim de dovleacul si nucile proaspete, când afara e mai frig și am coace toată ziua ( mie îmi vine să stau numai cu ușa bucătăriei deschisă pentru acel miros de blaturi, tarte, mere coapte care-ți invadează toata casa).
Tortul cu dovleac este format din 4 straturi de blat, armonizat cu atâtea straturi de cremă, la care se adaugă un sos de caramel care "sparge" gustul obișnuit ale acestor tipuri de torturi. Blaturile sunt pline de nuci și veti simți crunchy la fiecare înghițitură. Crema este foarte aerată și împreună cu carmelul completează perfect tortul.
Dacă nu sunteți fani caramel, avem o rețetă de Tort cu Morcovi ideală pentru voi care poate fi ușor adaptată. Vă las link aici: https://escake.ro/reteta/carrot-cake-tort-cu-morcovi/
Se mixează ouăle cu zahărul aproximativ 10 minute (până se deschid la culoare și își măresc volumul)
Se adaugă untul topit și răcit împreună cu uleiul
Făina se amestecă cu praful de copt și bicarbonatul.
Se încorporează cu mișcări largi. (Pentru un aluat perfect recomandarea noastră este să cerneți făina)
Se adaugă dovleacul amestecat cu scorțișoara, nucile, fulgii de cocos.
Compoziția se toarnă în mod egal în două tăvi cu diametrul de 20 cm (+- 1 cm) și se dă la cuptorul preâncălzit la 170° pentru 45 minute (folosesc căldură sus jos, după 10 min coc cu ventilație).
Zahărul se topește la foc mic până capătă o culoare aurie.
Se adaugă frișca lichidă cu sarea, se amestecă energic după care așteptăm să se omogenizeze (amestecăm din când în când cu o spatulă)
Se adaugă și untul și se lasă să se răcească la temperatura camerei
Se mixează toate ingredientele până capătă o consistență mai compactă.
Cele două blaturi se taie în jumătate, deci vom avea 4 blaturi.
Crema de mascarpone se împarte în 3 părți de 200 gr și ce rămâne se folosește pentru nivelare și decor.
Crema de caramel se pune într-un poș pentru distribuirea mai simplă a acesteia pe straturi.
Ingrediente
Indicații
Se mixează ouăle cu zahărul aproximativ 10 minute (până se deschid la culoare și își măresc volumul)
Se adaugă untul topit și răcit împreună cu uleiul
Făina se amestecă cu praful de copt și bicarbonatul.
Se încorporează cu mișcări largi. (Pentru un aluat perfect recomandarea noastră este să cerneți făina)
Se adaugă dovleacul amestecat cu scorțișoara, nucile, fulgii de cocos.
Compoziția se toarnă în mod egal în două tăvi cu diametrul de 20 cm (+- 1 cm) și se dă la cuptorul preâncălzit la 170° pentru 45 minute (folosesc căldură sus jos, după 10 min coc cu ventilație).
Zahărul se topește la foc mic până capătă o culoare aurie.
Se adaugă frișca lichidă cu sarea, se amestecă energic după care așteptăm să se omogenizeze (amestecăm din când în când cu o spatulă)
Se adaugă și untul și se lasă să se răcească la temperatura camerei
Se mixează toate ingredientele până capătă o consistență mai compactă.
Cele două blaturi se taie în jumătate, deci vom avea 4 blaturi.
Crema de mascarpone se împarte în 3 părți de 200 gr și ce rămâne se folosește pentru nivelare și decor.
Crema de caramel se pune într-un poș pentru distribuirea mai simplă a acesteia pe straturi.
Adauga un comentariu