Tortul cifra | Tortul Number Cake este un desert care pe noi ne-a cucerit atat cu designul usor de personalizat, cu gustul cat si cu timpul de preparare relativ scurt in comparatie cu alte torturi. Desi pare complicat, nu este deloc. Din punctul nostru de vedere cea mai grea parte a fost sa decupam foaia A4 sub forma cifrei dorite.
Blatul tortului am ales sa fie tip biscuite (patee sable) cu migdale si multa cacao iar pentru Crema, am ales sa mergem pe ciocolata cu mascarpone, o crema simpla pe care am completat-o cu cateva afine acrisoare. Desi se poate face si fara fructe, sugestia noastra este sa folositi fie afine, fie alte fructe acrisoare (zmeura, coacaze) deoarece gustul final e mai placut.
Faina, pudra de cacao, faina de migdale, zaharul pudra si sarea se amesteca pana se omogenizeaza.
Untul se adauga peste si se incorporeaza cu ajutorul mainilor, unei spatule (cu ce va vine mai usor), pana se formeaza un amestec cu o textura ca a nisipului ud.
Dupa ce se obtine textura de nisip ud se adauga ouale intregi si galbenusurile si se amesteca/framanta pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul obtinut se imparte in 4 bucati egale. Fiecare bucata se intinde pe o foaie de copt iar apoi se decupeaza sub forma dorita.
Pentru realizarea cifrelor am printat pe foi A4 cifra dorita dupa care am decupat-o. In galeria de mai sus aveti imaginile pe care le-am printat.
Cifrele le-am copt pe rand la 170°C pentru 12 minute.
Frisca lichida se incalzeste pana cand ajunge in punctul de fierbere dupa care se adauga ciocolata maruntita, se lasa 2 minute iar apoi incepem sa amestecam.
Daca nu s-a dizolvat de tot ciocolata, puteti sa folositi un blender sau sa puneti ciocolata la bain marie pentru a se omogeniza.
Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, ciocolata se pune la frigider timp de 1-2 ore.
Pentru finalizarea cremei, mixam crema mascarpone putin, dupa care adaugam ciocolata de la frigider si mixam foarte bine.
Crema o sa creasca in volum.
Crema se transfera intr-un pos si se formeaza "picaturi" egale pe toata suprafata biscuitelui. Biscuitele il puteti umezi cu lapte cu ajutorul unei pensule daca il doriti mai moale. Afinele se adauga pe mijloc.
Se pune si cel de-al doilea strat de biscuite, se umezeste daca doriti, se formeaza picaturile si se decoreaza.
Tortul se da la frigider sau intr un loc racoros si se serveste a doua zi.
Ingrediente
Indicații
Faina, pudra de cacao, faina de migdale, zaharul pudra si sarea se amesteca pana se omogenizeaza.
Untul se adauga peste si se incorporeaza cu ajutorul mainilor, unei spatule (cu ce va vine mai usor), pana se formeaza un amestec cu o textura ca a nisipului ud.
Dupa ce se obtine textura de nisip ud se adauga ouale intregi si galbenusurile si se amesteca/framanta pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul obtinut se imparte in 4 bucati egale. Fiecare bucata se intinde pe o foaie de copt iar apoi se decupeaza sub forma dorita.
Pentru realizarea cifrelor am printat pe foi A4 cifra dorita dupa care am decupat-o. In galeria de mai sus aveti imaginile pe care le-am printat.
Cifrele le-am copt pe rand la 170°C pentru 12 minute.
Frisca lichida se incalzeste pana cand ajunge in punctul de fierbere dupa care se adauga ciocolata maruntita, se lasa 2 minute iar apoi incepem sa amestecam.
Daca nu s-a dizolvat de tot ciocolata, puteti sa folositi un blender sau sa puneti ciocolata la bain marie pentru a se omogeniza.
Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, ciocolata se pune la frigider timp de 1-2 ore.
Pentru finalizarea cremei, mixam crema mascarpone putin, dupa care adaugam ciocolata de la frigider si mixam foarte bine.
Crema o sa creasca in volum.
Crema se transfera intr-un pos si se formeaza "picaturi" egale pe toata suprafata biscuitelui. Biscuitele il puteti umezi cu lapte cu ajutorul unei pensule daca il doriti mai moale. Afinele se adauga pe mijloc.
Se pune si cel de-al doilea strat de biscuite, se umezeste daca doriti, se formeaza picaturile si se decoreaza.
Tortul se da la frigider sau intr un loc racoros si se serveste a doua zi.
2 Comments
Mada
Publicat pe15 aprilie 2021Bună ziua. un mic ajutor,va rog . Nu mi se întărește crema,am pus 400 ml smântână și 500 mascarpone. Ce as putea face?
Lupoaie Geanina
Publicat pe15 aprilie 2021Buna ziua,
Puneti amestecul la frigider sa se mai raceasca si dupa reluati mixarea. Daca nu functioneza, adaugati putin intaritor de frisca.
Mult spor!