DificultateÎncepător

Carrot cake, Tortul cu morcovi este un desert ce apare in cartile de bucate inca din perioada interbelica. Tortul cu morcovi este compus din blaturi pufoase, umede, pline cu morcov si insotite de o crema de unt si crema de branza. Tortul cu morcovi prezentat de noi pune mult in valoare aroma morcovului, usor intensificata de scortisoara. Desi le puteti omite, nucile joaca un rol important in gustul prajiturii, oferind atat textura cat si o echilibrare a ingredientelor. Am ales sa pastram toate aromele puternice in blaturi iar crema sa fie una usoara, care sa le completeze fara sa para ca este prea mult. Crema am preparat-o din unt si mascarpone pe care le-am indulcit cu un zahar pudra cu vanilie. Acest tort este perfect pentru orice ocazie si este exact cum trebuie sa fie: gustos, umed, usor crunchy datorita nucilor, condimentat cu scortisoara si nucsoara, imbogatit de aroma morcovilor proaspeti si completat de crema cu unt si mascarpone. Pe langa asta, este foarte usor de facut si nu necesita multa atentie : puteti sa-l faceti "printre bucatele", cum ar spune mama mea, alternand treburile casei cu prepararea desertului.

Randamente20 de porții
Timp de pregătire25 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră
Ingrediente:
Pentru cele doua blaturi:
Pentru crema:
Am folosit o tava cu diametrul de 20 cm.
Mod de preparare:
Pentru cele doua blaturi:
1

Intr-un vas, se amesteca: faina, scortisoara, nucsoara si bicarbonatul de sodiu.

2

Intr-un alt vas, mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana se mai topeste. Pentru acest pas puteti folosi si un tel. Nu este nevoie sa se topeasca toata cantitatea de zahar.

3

Peste amestecul de oua, se adauga uleiul, care se toarna in fir.

4

Se incorporeaza amestecul de faina cu cel lichid.

5

La final, se adauga morcovul ras si nucile.

6

Aluatul se toarna in 2 forme cu diametrul de 20 cm si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

7

Cele doua blaturi se lasa sa se raceasca iar apoi se taie in doua. In cazul meu blaturile s-au umflat mai tare spre mijloc asa ca le-am taiat si capacele. Unul din ele a fost destul de consistent asa ca l-am adaugat ca un al 5-lea strat de blat.

Pentru crema:
8

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se deschide la culoare.

9

Se adauga crema de branza iar apoi frisca lichida.

Pentru asamblare:
10

Se unge fiecare strat de blat cu un strat de crema.

11

Pentru decor eu am folosit cateva firimituri din capacul unui blat de tort.

Sfaturi:
12

Scortisoara si nucsoara le puteti omite daca nu va plac sau puteti adauga doar una din ele.

Uleiul poate fi doar de floarea soarelui sau de masline.

Morcovul l-am ras pe razatoarea fina.

Inainte de a fi servit, Tortul cu morcovi se lasa peste noapte la frigider.

Daca nu aveti o tava de 20 cm puteti folosi una mai mare, de 26 cm in care sa coaceti toata cantitatea de aluat.

Categorie

Ingrediente

Ingrediente:
Pentru cele doua blaturi:
Pentru crema:
Am folosit o tava cu diametrul de 20 cm.

Indicații

Mod de preparare:
Pentru cele doua blaturi:
1

Intr-un vas, se amesteca: faina, scortisoara, nucsoara si bicarbonatul de sodiu.

2

Intr-un alt vas, mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana se mai topeste. Pentru acest pas puteti folosi si un tel. Nu este nevoie sa se topeasca toata cantitatea de zahar.

3

Peste amestecul de oua, se adauga uleiul, care se toarna in fir.

4

Se incorporeaza amestecul de faina cu cel lichid.

5

La final, se adauga morcovul ras si nucile.

6

Aluatul se toarna in 2 forme cu diametrul de 20 cm si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

7

Cele doua blaturi se lasa sa se raceasca iar apoi se taie in doua. In cazul meu blaturile s-au umflat mai tare spre mijloc asa ca le-am taiat si capacele. Unul din ele a fost destul de consistent asa ca l-am adaugat ca un al 5-lea strat de blat.

Pentru crema:
8

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se deschide la culoare.

9

Se adauga crema de branza iar apoi frisca lichida.

Pentru asamblare:
10

Se unge fiecare strat de blat cu un strat de crema.

11

Pentru decor eu am folosit cateva firimituri din capacul unui blat de tort.

Sfaturi:
12

Scortisoara si nucsoara le puteti omite daca nu va plac sau puteti adauga doar una din ele.

Uleiul poate fi doar de floarea soarelui sau de masline.

Morcovul l-am ras pe razatoarea fina.

Inainte de a fi servit, Tortul cu morcovi se lasa peste noapte la frigider.

Daca nu aveti o tava de 20 cm puteti folosi una mai mare, de 26 cm in care sa coaceti toata cantitatea de aluat.

Carrot Cake | Tort cu Morcovi