Briosele cu Portocale sunt umplute cu crema de portocala (orange curd) si acoperite cu crema de unt cu mascarpone. Briosele sunt ideale pentru sarbatorile de iarna sau la orice alt eveniment in care vrei sa adaugi un desert de impact pe masa ta.
Multe elemente din aceste briose pot fi facute din timp, asa ca va puteti ocupa si de alte lucruri. Crema de portocale poate fi realizata cu o saptamana mai devreme si pastrata intr-un borcan sterilizat in frigider. Briosa si crema de unt cu mascarpone o puteti face cu cateva zile inainte. Va recomandam sa o scoateti cu 30 de minute inainte de asamblare si sa o mixati pana devine din nou cremoasa.
Dupa ce veti pregati totul, veti asambla toate elementele: briosa, crema de portocala, crema de unt cu mascarpone.
Briosele au o combinatie perfecta de arome si texturi care transforma acest desert in ceva cu totul special.
Se mixeaza untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul. In aceasta etapa puteti adauga si arome daca doriti.
Se adauga rand pe rand ouale. Primul ou trebuie sa fie bine omogenizat in compozitie inainte de a-l adauga pe urmatorul.
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si coaja de portocala.
Laptele si faina se adauga alternat in compozitie. Adaugam o parte din faina, o parte din lapte, le mixam, dupa care adugam urmatoarea parte.
Aluatul obtinut se toarna in forme si se dau la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute sau pana cand se rumenesc usor deasupra. Formele de briosa se vor umple cu putin peste jumate. Eu am avut nevoie de 3 lingurite de aluat pentru fiecare briosa dar aceasta cantitate difera in functie de dimensiunea formei.
Puteti face briosele cu 2 zile inainte de a le umple. Daca doriti doar briosa cu portocala, fara crema, umpleti mai mult formele si puteti adauga in aluat portocala confiata sau ciocolata alba.
Intr-un vas termorezistent se pune la bain marie sucul de portocale si zaharul.
Cand zaharul s-a topit, se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca cateva minute.
Intr-un alt vas se bat ouale foarte bine, apoi se adauga treptat in compozitia cu portocala pana ce s-au combinat.
Se pune din nou vasul la bain marie si se amesteca continuu cu un tel circa 15 minute sau pana cand compozitia este destul de densa pentru a acoperi dosul unei linguri.
Se adauga untul si se amesteca energic.
Crema se ia de pe foc si se lasa la racit inainte de a umple briosele. Daca alegeti sa pregatiti crema din timp, asteptati sa ajunga la temperatura camerei, dupa care transferati-o intr-un borcanel si bagati-o la frigider. Poate fi pastrata in jur de o saptamana.
Se mixeaza untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pudra. Veti observa ca untul o sa se deschida la culoare . Puteti folosi si zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se adauga esenta de vanilie, mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza.
Daca alegeti sa faceti aceasta crema din timp, dupa ce o scoateti din frigider, o lasati sa ajunga la temperatura camerei iar apoi o mixati putin. Eu va sfatuiesc sa o faceti in momentul cand asamblati briosele deoarece este usor de facut si nu dureaza mult.
Se gauresc briosele cu ajutorul unui dui. Daca nu aveti duiuri, puteti folosi un cutit.
Se umplu briosele cu crema de portocale. Eu am folosit un pos pentru acest pas. Daca nu aveti, puteti folosi o punga mai groasa sau o lingurita.
Pentru decorarea brioselor am pus crema de unt cu mascarpone intr-un pos. Modul de ornare este la alegerea voastra,
La final. am taiat o portocala in bucatele mici si am decorat briosele.
Briosele se pastreaza la frigider.
Sper sa va placa aceasta reteta si sa o iubiti la fel de mult ca mine.
Ingrediente
Indicații
Se mixeaza untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul. In aceasta etapa puteti adauga si arome daca doriti.
Se adauga rand pe rand ouale. Primul ou trebuie sa fie bine omogenizat in compozitie inainte de a-l adauga pe urmatorul.
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si coaja de portocala.
Laptele si faina se adauga alternat in compozitie. Adaugam o parte din faina, o parte din lapte, le mixam, dupa care adugam urmatoarea parte.
Aluatul obtinut se toarna in forme si se dau la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute sau pana cand se rumenesc usor deasupra. Formele de briosa se vor umple cu putin peste jumate. Eu am avut nevoie de 3 lingurite de aluat pentru fiecare briosa dar aceasta cantitate difera in functie de dimensiunea formei.
Puteti face briosele cu 2 zile inainte de a le umple. Daca doriti doar briosa cu portocala, fara crema, umpleti mai mult formele si puteti adauga in aluat portocala confiata sau ciocolata alba.
Intr-un vas termorezistent se pune la bain marie sucul de portocale si zaharul.
Cand zaharul s-a topit, se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca cateva minute.
Intr-un alt vas se bat ouale foarte bine, apoi se adauga treptat in compozitia cu portocala pana ce s-au combinat.
Se pune din nou vasul la bain marie si se amesteca continuu cu un tel circa 15 minute sau pana cand compozitia este destul de densa pentru a acoperi dosul unei linguri.
Se adauga untul si se amesteca energic.
Crema se ia de pe foc si se lasa la racit inainte de a umple briosele. Daca alegeti sa pregatiti crema din timp, asteptati sa ajunga la temperatura camerei, dupa care transferati-o intr-un borcanel si bagati-o la frigider. Poate fi pastrata in jur de o saptamana.
Se mixeaza untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pudra. Veti observa ca untul o sa se deschida la culoare . Puteti folosi si zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se adauga esenta de vanilie, mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza.
Daca alegeti sa faceti aceasta crema din timp, dupa ce o scoateti din frigider, o lasati sa ajunga la temperatura camerei iar apoi o mixati putin. Eu va sfatuiesc sa o faceti in momentul cand asamblati briosele deoarece este usor de facut si nu dureaza mult.
Se gauresc briosele cu ajutorul unui dui. Daca nu aveti duiuri, puteti folosi un cutit.
Se umplu briosele cu crema de portocale. Eu am folosit un pos pentru acest pas. Daca nu aveti, puteti folosi o punga mai groasa sau o lingurita.
Pentru decorarea brioselor am pus crema de unt cu mascarpone intr-un pos. Modul de ornare este la alegerea voastra,
La final. am taiat o portocala in bucatele mici si am decorat briosele.
Briosele se pastreaza la frigider.
Sper sa va placa aceasta reteta si sa o iubiti la fel de mult ca mine.