Cu totii iubim clatitele frantuzesti clasice, dar v-ati gandit ca pot fi facute si cu malai? Ei bine se poate! Clatitele cu malai sunt mult mai consistente si mai savuroase. Merg de minune la micul dejun servite cu ori ce fel de sosuri doriti. Eu va prezint alegerea mea: sos de coacaze si crema de branza. Aceasta combinatie este una inedita. Clatitele usor dulci se imbina perfect cu crema fina de branza si sosul usor acrisor de coacaze. Aceasta reteta este foarte usor de facut, iar daca vrei sa impresionezi pe cineva, este perfecta!
Se amesteca iaurtul cu ouale, apoi se adauga si zaharul, esenta de vanilie, sarea, uleiul.
Se adauga apa si se amesteca.
Separat, se amesteca faina cu malaiul.
Peste ingredientele uscate, turnam amestecul lichid si amestecam pana cand se omogenizeaza.
Dam amestecul la frigider pentru 30 Minute (Acest pas este foarte important deoarece in acest timp malaiul se va umfla iar compozitia se va mai ingrosa).
Dupa 30 de minute sau dupa ce preparati sosul si crema, scoateti compozitia, incingeti o tigaie si faceti clatitele.
Intr-o craticioara (care nu lipeste) se pun la foc mic toate ingredientele pentru 7 Minute, amestecand din cand in cand cu o spatula.
Lasam sosul sa se raceasca inainte de a fi servit.
Mixam frisca lichida pana se intareste.
Separat, amestecam crema de branza cu zaharul pudra.
Se adauga treptat si frisca batuta.
Indiferent de cum doriti sa impachetati clatitele, se pune un strat de crema iar apoi sosul.
Pentru compozitia de clatitele este posibil sa mai aveti nevoie de apa sau de faina. Aceste cantitati variaza in functie de ingredientele folosite. Pentru a vedea cum ar trebui sa curga compozitia urmariti videoul.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca iaurtul cu ouale, apoi se adauga si zaharul, esenta de vanilie, sarea, uleiul.
Se adauga apa si se amesteca.
Separat, se amesteca faina cu malaiul.
Peste ingredientele uscate, turnam amestecul lichid si amestecam pana cand se omogenizeaza.
Dam amestecul la frigider pentru 30 Minute (Acest pas este foarte important deoarece in acest timp malaiul se va umfla iar compozitia se va mai ingrosa).
Dupa 30 de minute sau dupa ce preparati sosul si crema, scoateti compozitia, incingeti o tigaie si faceti clatitele.
Intr-o craticioara (care nu lipeste) se pun la foc mic toate ingredientele pentru 7 Minute, amestecand din cand in cand cu o spatula.
Lasam sosul sa se raceasca inainte de a fi servit.
Mixam frisca lichida pana se intareste.
Separat, amestecam crema de branza cu zaharul pudra.
Se adauga treptat si frisca batuta.
Indiferent de cum doriti sa impachetati clatitele, se pune un strat de crema iar apoi sosul.
Pentru compozitia de clatitele este posibil sa mai aveti nevoie de apa sau de faina. Aceste cantitati variaza in functie de ingredientele folosite. Pentru a vedea cum ar trebui sa curga compozitia urmariti videoul.