Tarta cu visine este una dintre cele mai bune solutii daca iti doresti un desert simplu si rapid. Pandispanul dulce si pufos se completeza perfect cu gustul acrisor al visinelor. Pe langa asta, este o reteta foarte usor de adaptat. Puteti folosi orice fructe doriti, fie ele si congelate. Pentru un plus de gust adaugati nuci. Indiferent de ce alegeti, aceasta reteta este un must in caietul vostru cu retete. Se prepara usor si satisface gusturile tuturor. Daca v-am convins, sa trecem la treaba!
Se sparg ouale si se mixeaza intr-un bol cu toata cantitatea de zahar pana cand compozitia isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Eu le-am batut timp de 10 Minute
Se adauga uleiul si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza .
Se adauga laptele, se mixeaza cateva secunde si apoi se continua cu o spatula.
Intr-un bol, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se toarna putin cate putin in compozitie paca cand o terminam de incorporat.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (eu folosesc o tava cu dimenisunile 35 x 24cm ) si se toarna jumatate din compozitie. Se da la cuptor pentru 10 Minute la 165°C.
Se scoate tava din cuptor, se toarna compozitia ramasa si visinele. Se da la cuptor la aceeasi temperatura pentru inca 45 Minute . Voi puteti pune visinele si apoi restul de compozitie. Mie imi place asa pentru ca se vad si fructele.
Prajitura se serveste rece, pudrata cu zahar pudra sau ca atare.
Ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Daca alegeti sa masurati ingredientele cu o lingura, umpleti-o cu varf. Daca lasati lingura mai rasa, veti obtine un aluat mai lichid care nu se va coace la fel de frumos.
Ingrediente
Indicații
Se sparg ouale si se mixeaza intr-un bol cu toata cantitatea de zahar pana cand compozitia isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Eu le-am batut timp de 10 Minute
Se adauga uleiul si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza .
Se adauga laptele, se mixeaza cateva secunde si apoi se continua cu o spatula.
Intr-un bol, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se toarna putin cate putin in compozitie paca cand o terminam de incorporat.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (eu folosesc o tava cu dimenisunile 35 x 24cm ) si se toarna jumatate din compozitie. Se da la cuptor pentru 10 Minute la 165°C.
Se scoate tava din cuptor, se toarna compozitia ramasa si visinele. Se da la cuptor la aceeasi temperatura pentru inca 45 Minute . Voi puteti pune visinele si apoi restul de compozitie. Mie imi place asa pentru ca se vad si fructele.
Prajitura se serveste rece, pudrata cu zahar pudra sau ca atare.
Ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Daca alegeti sa masurati ingredientele cu o lingura, umpleti-o cu varf. Daca lasati lingura mai rasa, veti obtine un aluat mai lichid care nu se va coace la fel de frumos.