Cantuccini sau biscotti sunt biscuiti italieni cu migdale ,copti de doua ori: prima data sub forma alungita, de paine, iar apoi taiati pe diagonala pana devin crocanti. In Italia, in mod traditional sunt consumati inumiati in vin dar ei merg de minune si la micul dejun inmuiati in cafea, ceai sau lapte. Reteta clasica cu migdale poate fi usor de adaptat. Puteti inlocui migdalele cu nuci, ciocolata sau fructe uscate.
Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol : faina, zaharul, migdalele, praful de copt si praful de sare.
Separat, se bat ouale cu esenta de vanilie foarte bine. Daca va place puteti adauga esenta de migdale. Eu prefer fara.
Se toarna ouale peste ingredientele uscate si se amesteca pana incoporam toate ingredientele.
Pe blatul de lucru se presara faina si se modeleaza aluatul intr-o forma alungita si se da la cuptor la 180°C
pentru 15 Minute .
Se scoate din cuptor si se taie pe diagonala in felii de cca 2 cm. Se da la cuptor pentru 5 Minute la aceeasi temperatura.
O sa obtineti niste biscuiti crocanti si foarte deliciosi.
In mod traditional se servesc cu vin. Mie imi plac la micul dejun cu lapte sau cafea. Cand ii inmuiati, acestia se hidrateaza foarte repede dar nu se sfaramiteaza. Sunt preferatii mei.
Pentru nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati!
Puteti amesteca ingredientele cu mana
Nu va speriati daca obtineti un aluat foarte dens, este perfect normal. Cu cat se topeste zaharul mai tare, cu atat aluatul se va inumia. Sfatul meu este sa lucrati repede si sa-i bagati la cuptor.
Cantitatea de migdale poate fi adaptata in functie de cate doriti.
Respectati timpul de coacere. Daca ii lasati mai mult timp in cuptor se vor intari prea tare si ii veti manca doar inmuiati.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol : faina, zaharul, migdalele, praful de copt si praful de sare.
Separat, se bat ouale cu esenta de vanilie foarte bine. Daca va place puteti adauga esenta de migdale. Eu prefer fara.
Se toarna ouale peste ingredientele uscate si se amesteca pana incoporam toate ingredientele.
Pe blatul de lucru se presara faina si se modeleaza aluatul intr-o forma alungita si se da la cuptor la 180°C
pentru 15 Minute .
Se scoate din cuptor si se taie pe diagonala in felii de cca 2 cm. Se da la cuptor pentru 5 Minute la aceeasi temperatura.
O sa obtineti niste biscuiti crocanti si foarte deliciosi.
In mod traditional se servesc cu vin. Mie imi plac la micul dejun cu lapte sau cafea. Cand ii inmuiati, acestia se hidrateaza foarte repede dar nu se sfaramiteaza. Sunt preferatii mei.
Pentru nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati!
Puteti amesteca ingredientele cu mana
Nu va speriati daca obtineti un aluat foarte dens, este perfect normal. Cu cat se topeste zaharul mai tare, cu atat aluatul se va inumia. Sfatul meu este sa lucrati repede si sa-i bagati la cuptor.
Cantitatea de migdale poate fi adaptata in functie de cate doriti.
Respectati timpul de coacere. Daca ii lasati mai mult timp in cuptor se vor intari prea tare si ii veti manca doar inmuiati.