Cake Pops sunt miniprajiturele pe bat din aluat de pandispan, invelite in ciocolata si decorate. Acestea sunt foarte usor de facut si pot fi realizate pentru diferite evenimente, aspectul lor fiind foarte usor de modificat in functie de tematica pe care o doriti. Unele cofetarii folosesc blaturile imprefecte sau resturi de la finisajul torturilor. Totusi, gustul nu este la fel de bun ca in cazul unei retete special gandite pentru acestea.
In cazul acestei retete, am ales un blat pufos cu unt, dar consistent, care se faramiteaza usor si se “leaga” cu crema de ciocolata (noi am folosit Nutella). Pentru decor am glazurat CakePops-urile cu ciocolata neagra si am decorat cu bombonele. Sunt delicioase dupa ce se racesc si perfecte pentru orice ocazie speciala.
Se mixeaza untul care este la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie.
Se adauga rand pe rand ouale. Primul ou trebuie sa fie bine omogenizat in compozitie inainte de a-l adauga pe urmatorul.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Laptele si faina se adauga alternat in compozitie. Adaugam o parte din faina, o parte din lapte, le mixam, dupa care adugam urmatoarea parte.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (eu am folosit o tava cu dimensiunile: 35 x 24 cm ) la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 minute sau pana cand trece de testul scobitorii.
Pandispanul se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi maruntit. Cel mai bine il lasati sa se raceasca peste noapte.
Pandispanul racit, se faramiteaza cu mana. Se adauga nutella topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Pentru a topi nutella am incalzit apa intr-un vas, am adaugat borcanul de nutella si am amestecat din cand in cand.
Din aluatul obtinut se formeaza bilute de cca. 25 de grame. Eu am folosit un cleste special pentru modelare. Daca nu dispuneti de un dispozitiv special se poate modela foarte usor si cu mana.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marie.
Se scot bilutele din frigider si se infige in fiecare cate un betisor dat prin ciocolata. Bilutele se dau la frigider timp de 30 minute pentru a se intari foarte bine dupa care se dau prin ciocolata si se decoreaza dupa plac. Dupa ce le-am glazurat, le-am asezat pe o bucata de polistiren. Puteti sa le asezati si pe o foaie de copt cu susul in jos.
Pentru a pastra glazura lichida in timpul procesului, tineti bolul cu glazura deasupra vasului folosit pentru bain marie.
Bomboanele se pastreaza intr-un loc racoros.
Betisoarele pentru cake pops sunt luate de pe kichenshop.ro si au 10 cm. Exista betisoare si mai mari, de 15 cm dar mie acestea mi se par mai ok. Cele de 15 cm mi se par prea lungi dar daca vreti sa le pastrati/serviti intr-un vas mai inalt atunci cele de 15 cm sunt mai ok.
Aceste betisoare se gasesc cam in orice magazin destinat cofetariei.
Le puteti inlocui si cu bete de frigarui taiate in jumatate.
Ingrediente
Indicații
Se mixeaza untul care este la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie.
Se adauga rand pe rand ouale. Primul ou trebuie sa fie bine omogenizat in compozitie inainte de a-l adauga pe urmatorul.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Laptele si faina se adauga alternat in compozitie. Adaugam o parte din faina, o parte din lapte, le mixam, dupa care adugam urmatoarea parte.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (eu am folosit o tava cu dimensiunile: 35 x 24 cm ) la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 minute sau pana cand trece de testul scobitorii.
Pandispanul se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi maruntit. Cel mai bine il lasati sa se raceasca peste noapte.
Pandispanul racit, se faramiteaza cu mana. Se adauga nutella topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Pentru a topi nutella am incalzit apa intr-un vas, am adaugat borcanul de nutella si am amestecat din cand in cand.
Din aluatul obtinut se formeaza bilute de cca. 25 de grame. Eu am folosit un cleste special pentru modelare. Daca nu dispuneti de un dispozitiv special se poate modela foarte usor si cu mana.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marie.
Se scot bilutele din frigider si se infige in fiecare cate un betisor dat prin ciocolata. Bilutele se dau la frigider timp de 30 minute pentru a se intari foarte bine dupa care se dau prin ciocolata si se decoreaza dupa plac. Dupa ce le-am glazurat, le-am asezat pe o bucata de polistiren. Puteti sa le asezati si pe o foaie de copt cu susul in jos.
Pentru a pastra glazura lichida in timpul procesului, tineti bolul cu glazura deasupra vasului folosit pentru bain marie.
Bomboanele se pastreaza intr-un loc racoros.
Betisoarele pentru cake pops sunt luate de pe kichenshop.ro si au 10 cm. Exista betisoare si mai mari, de 15 cm dar mie acestea mi se par mai ok. Cele de 15 cm mi se par prea lungi dar daca vreti sa le pastrati/serviti intr-un vas mai inalt atunci cele de 15 cm sunt mai ok.
Aceste betisoare se gasesc cam in orice magazin destinat cofetariei.
Le puteti inlocui si cu bete de frigarui taiate in jumatate.