Drumul meu in lumea mini-tartelor a inceput cu cateva esecuri. Si nu pentru ca s-au ars sau nu au fost bune la gust. A fost vorba de timp, care fie vorba intre noi, este cea mai pretioasa resursa.

Fiind de mica o fana a miniprajiturilor mi-am dorit sa le fac acasa asa ca am achizitionat formele clasice, din metal. Cum majoritatea tutorialelor de pe internet foloseau aceste forme nu am crezut ca poate fi atat de greu. Ei bine greu nu este, insa pierzi foarte mult timp si parca iti piere toata pofta de dulce.

Este cu mult mai rapid sa faci o tarta mare, sa o lasi la frigider, sa o bagi la cuptor presata de fasole, sa scoti fasolea si sa o mai lasi la cuptor, pasi care se fac pentru o singura tarta. Ganditi-va ce ar fi sa faceti acesti pasi pentru 50 de minitarte?

Marea mea satisfactie a fost cand, in cautarea unei prese de nuci, am gasit o forma pentru minitarte la aragaz. Am fost sceptica prima data, dar am zis sa incerc. In acea perioada nu existau pe internet prea multe variante pentru astfel de prese sau retete dupa care sa te iei. Acum, la un search pe Google iti apar o multime de variante.

 

mini tarte, presa mini tarte, cele mai bune mini tarte, escaka, escake.ro

Ei bine, o astfel de presa este o alegere foarte buna. Se pot face atat minitarte sarate cat si dulci. Timpul este cu mult mai scurt: poti face cate 7 in  acelasi timp, iar daca dispui de un cantar electronic, vor avea toate aceeasi cantitate.

Fie ca ne dorim aceste tarte pentru un eveniment sau pur si simplu ne am saturat sa le cumparam din magazine, cu o astfel de presa nu vei simti ca dureaza prea mult.  Pe langa acest lucru, vei sti exact ce contin tartele tale. Cele din magazine contin in general ulei de palmier, margarina, destul de periculoase pentru sanatate.

Sunt multe variante pe internet de astfel de forme. Va voi prezenta forma pe care ati intalnit-o la nuci, faguri si o sa va ajut cu cateva sfaturi pentru a nu da gres.

Cum procedati cand cumparati aceasta forma?

Fiind o forma de tuci, dupa achizitionare trebuie spalata foarte bine. Dupa ce ati spalat-o, o ardeti pe aragaz, pe ambele parti, pentru cateva minute (cat se incinge foarte bine). 

Cum procedam la coacere cojilor?

Fiind la prima utilizare, ungeti foarte bine forma cu ulei si o lasati sa se incinga. Puneti bilutele de aluat in forme si le intoarceti pe fiecare parte. Verificati din cand in cand daca sunt rumenite. Mentionez ca primele tarte trebuie aruncate. 

La urmatoarele, ungeti forma cu ulei dar nu din ambundenta. Puneti bilutele de aluat, le presati in mijloc usor cu degetul pentru a se distribui uniform aluatul, le coaceti pe fiecare parte in functie de cat de rumenite le doriti.

Mai multe detalii despre reteta completa de minitarte, in curand pe site.

Cum se procedeaza pentru a avea cojile egale?

Pentru a avea toate cojile egale trebuie sa verificati mai intai gramajul necesar. Pentru acest pas, coaceti o biluta de aproximativ 20 de grame. O scoateti din forma, veti rade excesul cu un cutit si o cantariti. Restul bilutelor le faceti dupa gramajul care il obtineti dupa ce dati excesul dupa prima forma.

Acest pas se face la fiecare compozitie deoarece pot exista diferente intre ingrediente: de la praful de copt, la faina, oua etc.

Indiferent de reteta de coji dupa care va ghidati sper ca v-am fost de folos cu aceste sfaturi.

Daca aveti mai multe intrebari, nu ezitati sa luati legatura cu noi.