Cum aproximam cantitatile din bucatarie?

Mi-am propus sa vin in ajutorul vostru cu un subiect care sunt sigura ca va intereseaza: cum sa apoximam cantitatile dintr-o reteta?

Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ca precizia unui cantar nu poate fi inlocuita. Cu toate acestea, daca nu ati reusit sa va achizitionati unul, va voi propune cateva modalitati de a cantari cu ce aveti la indemana.

Asadar, am cantarit unele din cele mai comune ingrediente pentru a va putea da cele mai bune informatii. Atentie insa! Daca vorbim de o reteta destul de pretentioasa cum este macarons, un cantar electronic este esential. Aceste date se pot folosi pentru prajituri care nu necesita o precizie prea mare cum sunt: briosele, tartele, pandispanurile, etc.

Inainte de a incepe, precizez ca nu toate lingurile, linguritele, canile au aceeasi dimensiune. Si aici cantitatile variaza de aceea, siguranta ramane intr-un cantar iar daca vreti sa optati pentru o varianta mai ieftina, o cana gradata sau un pahar gradat, gasiti in magazine in jurul pretului de 10 lei.

Cum aflati cantitatea unui pahar daca nu o stiti?

O lingura are 10 ml apa. Numarati lingurile de apa care incap in pahar si le inmultiti cu 10ml . Asa veti obtine cantitatea acestuia.

Cand vine vorba de oua, va sugerez sa le folositi pe cele din magazine deoarece acestea sunt sortate si au o anumita cantitate spre deosebire de cele de tara, unde dimensiunea variaza.

Asadar

  • un ou mic – S- cantareste sub 53g
  • un ou mediu – M- cantareste intre 53g si 63g
  • un ou mare – L – cantareste intre 63g si 73g

In patiserie se folosesc in general ouale medii si ouale mari. Ouale medii pentru creme, aluaturi iar ouale mari pentru bezele, pandispan.

In cazul untului, acesta vine ambalat, in general la pachete de 200 gr. Pentru 100 de grame taiati la jumatate . Pentru 50 de grame taiati inca o data la jumatate. In general aceste pachete vin si cu indicatii de taiere.

In cazul in care doriti sa inlocuiti untul cu uleiul, intr-o compozitie, conversia este urmatoarea:

  • 1 pachet de unt = 200g
  • 1 lingurita de unt  = 3/4 lingurita de ulei
  • 1 lingura de unt  = 2 1/4 lingurite de ulei
  • 2 linguri de unt = 1 1/2 lingurite de ulei
  • 1/4 ceasca de unt = 3 linguri de ulei
  • 1/3 ceasca de unt  = 1/4 ceasca de ulei
  • 1/2 ceasca de unt = 1/4 ceasca + 2 linguri de ulei
  • 2/3 ceasca de unt = 1/2 ceasca de ulei
  • 3/4 ceasca de unt  = 1/2 ceasca + 1 lingura de ulei
  • 1 ceasca de unt  = 3/4 ceasca de ulei

Concluzie

Cam acestea au fost sfaturile noastre pentru voi. Daca aveti mai multe intrebari, nu ezitati sa ne contactati.