Cu toții trecem prin momentul acela când bananele din fructieră sunt mult prea coapte și devin prea moi pentru a fi mâncate.
Însă nu vă faceți griji! Checul cu banane reprezinta soluția perfectă pentru a le pune în valoare. Acest chec are o textura usor umeda dar in acelasi timp pufoasa care se imbina perfect cu nucile din compozitie si aroma intensa de banana. Prepararea acestui chec este usoara, încât chiar și cei fără experiență în bucătărie îl pot realiza cu succes. Așa că, luați câteva banane coapte, pregătiți-vă ingredientele și haideți să ne aventurăm în bucătărie pentru a crea un desert de neuitat!
Cu ajutorul unui blender se mixeaza banana cu uleiul pana cand se formeaza o textura ca de "maioneza".
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu jumatate din zahar.
Restul de zahar se bate cu galbenusurile.
Peste galbenusurile cu zahar se adauga mixul de ulei cu banana.
Faina se cerne si se incorporeaza cu miscari cat mai putine peste galbenusuri.
In final, albusurile se omogenizeaza cu miscari largi in compozitie. In acest pas puteti adauga nuci, ciocolata sau ce va place.
Se toarna compozitia intr-o tava si se da la cuptor la 165°C timp de 45 de minute sau pana cand checul trece testul scobitorii.
Checul cu banane este desertul ideal pentru a fi servit cu o ceasca de cafea sau ceai. Deasemena, se poate acoperi cu o crema de unt pentru un gust in plus.
Ingrediente
Indicații
Cu ajutorul unui blender se mixeaza banana cu uleiul pana cand se formeaza o textura ca de "maioneza".
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu jumatate din zahar.
Restul de zahar se bate cu galbenusurile.
Peste galbenusurile cu zahar se adauga mixul de ulei cu banana.
Faina se cerne si se incorporeaza cu miscari cat mai putine peste galbenusuri.
In final, albusurile se omogenizeaza cu miscari largi in compozitie. In acest pas puteti adauga nuci, ciocolata sau ce va place.
Se toarna compozitia intr-o tava si se da la cuptor la 165°C timp de 45 de minute sau pana cand checul trece testul scobitorii.
Checul cu banane este desertul ideal pentru a fi servit cu o ceasca de cafea sau ceai. Deasemena, se poate acoperi cu o crema de unt pentru un gust in plus.
Adauga un comentariu