Opțiuni de imprimare:

Tort cu Mascarpone si Ciocolata

Randamente16 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 45 minute

Tortul cu Mascarpone si Ciocolata este un tort cu blat umed de ciocolata, uns cu dulceata de visine, crema de mascarpone si o glazura de ciocolata. Acest tort, pe langa impactul vizual, este invaluit de un gust cu totul special. O alegere minunata pentru momentele speciale din viata.

tort,tort cu ciocolata,mascarpone,tort cu mascarpone,crema de branza,escake,escake.ro,tort cu ciocolata si mascarpone,desert,desert usor,desert rapid,tort usor,tort rapid,tort ieftin,prajitura tort,gem de visine

Ingrediente:
Pentru blatul de ciocolata: (aveti nevoie de 2)
 120 gr Iaurt
 100 ml Lapte
 100 ml Ulei
 25 ml Cafea (2 linguri)
 2 Oua
 140 gr Faina
 180 gr Zahar
 25 gr Cacao
 1 Plic Praf de copt
Pentru crema:
 500 gr Mascarpone
 300 ml Frisca lichida
 50 gr Zahar pudra vanilinat
 2 linguri Miereoptional
Pentru glazura:
 50 gr ciocolata
 100 ml Frisca lichida
Pentru asamblat:
 300 gr Dulceata de visine
 100 gr Afine
Am folosit o tava cu diametrul de 20 cm
Pentru blatul de ciocolata:
1

Cantitatile sunt pentru un singur blat pe care il veti taia in jumatate. Pentru cel de-al doilea blat repetati procesul de mai jos.

2

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao, praful de copt .

3

Intr-un alt bol se amesteca toate ingredientele lichide: iaurtul, laptele, cafeaua,uleiul, ouale si sarea.

4

Se toarna ingredientele lichide peste cele solide si se amesteca foarte bine.

5

Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 cm si se da la cuptorul preincalzit la 165°C pentru 45 Minute sau pana cand trece testul scobitorii.

6

Se repeta pasii si pentru cel de-al doilea blat.

7

Blaturile se lasa sa se raceasca complet, se taie partea de sus pentru nivelare iar apoi se taie in doua.

Pentru crema:
8

Se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si mierea.

9

Se adauga frisca lichida se se continua pana cand crema se ingroasa.

Pentru asamblare:
10

Pe un platou, se pune jumatate de blat dupa care se unge cu dulceata de visine. Puteti adauga si fructe proaspete,
Se adauga 1/4 din crema, se niveleaza si se adauga urmatorul blat. Se procedeaza asa pana la final.

Tortul obtinut se niveleaza, se poate decora asa sau se da la frigider minim 4 ore inainte de a turna glazura.

Pentru glazura:
11

Intr-o craticioara care nu lipeste se pune pe foc frisca lichida pana da in fiert.

Se ia de pe foc, se toarna ciocolata si se amesteca pana obtinem glazura

12

Se lasa sa se raceasca pentru 5 Minute si se toarna peste prajitura din centru spre exterior.

13

Se decoreaza cu afine si se da la frigider pentru inca 2 ore inainte de a fi servit.

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 397
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 15g24%

Grăsimi saturate 9.1g46%
Colesterol 88mg30%
Sodiu 76mg4%
Potasiu 240mg7%
Total carbohidrați 58.9g20%

Fibre dietetice 1.7g7%
Zaharuri 38.3g
Proteină 9.4g19%

Calciu 11%
Fier 10%
Vitamina D 20%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro