Opțiuni de imprimare:

Tort cu Dovleac și Caramel

Randamente12 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare1 orăTimp total2 ore

Tortul cu dovleac și caramel este de neezitat în perioada toamnei, când putem profita la maxim de dovleacul si nucile proaspete, când afara e mai frig și am coace toată ziua ( mie îmi vine să stau numai cu ușa bucătăriei deschisă pentru acel miros de blaturi, tarte, mere coapte care-ți invadează toata casa).
Tortul cu dovleac este format din 4 straturi de blat, armonizat cu atâtea straturi de cremă, la care se adaugă un sos de caramel care "sparge" gustul obișnuit ale acestor tipuri de torturi. Blaturile sunt pline de nuci și veti simți crunchy la fiecare înghițitură. Crema este foarte aerată și împreună cu carmelul completează perfect tortul.

Dacă nu sunteți fani caramel, avem o rețetă de Tort cu Morcovi ideală pentru voi care poate fi ușor adaptată. Vă las link aici: https://escake.ro/reteta/carrot-cake-tort-cu-morcovi/

tort cu dovleac

Pentru blatul cu dovleac:
 5 Ouă (aprox. 270 gr)la temperatura camerei
 250 gr Zahăr
 100 gr Unt
 125 gr Ulei
 250 gr Făină
 10 gr Praf de copt (un plic)
 5 gr Bicarbonat de sodiu (o linguriță)
 150 gr Nuciputeți pune și mai puține dar nu o să mai fie la fel
 1 linguriță Scorțișoarăo puteți omite dacă nu vă place, o puteți înlocui cu nucșoară, adaptați în funcție de gustul vostru
 300 gr Dovleac ras fin (pe razătoarea mică)
 50 gr Fulgi de cocos
Pentru caramel:
 120 gr Zahăr
 150 gr Frișcă lichidăo folosesc pe cea de la Meggle - Creme Patisserie
 3 gr Sare
 70 gr Unt gras - 80% grăsimecel de 60% nu este potrivit deloc. nu folosiți
Pentru cremă:
 500 gr Mascarponeputeți folosi și cremă de brânză
 200 gr Frișcă lichidă
 100 gr Zahar pudră cu aromă de vanilie (plic)
Am folosit o tavă cu diametrul de 20 cm
Pentru blat:
1

Se mixează ouăle cu zahărul aproximativ 10 minute (până se deschid la culoare și își măresc volumul)

2

Se adaugă untul topit și răcit împreună cu uleiul

3

Făina se amestecă cu praful de copt și bicarbonatul.
Se încorporează cu mișcări largi. (Pentru un aluat perfect recomandarea noastră este să cerneți făina)

4

Blat

Se adaugă dovleacul amestecat cu scorțișoara, nucile, fulgii de cocos.

5

Blat cu dovleac

Compoziția se toarnă în mod egal în două tăvi cu diametrul de 20 cm (+- 1 cm) și se dă la cuptorul preâncălzit la 170° pentru 45 minute (folosesc căldură sus jos, după 10 min coc cu ventilație).

Pentru caramel:
6

Zahărul se topește la foc mic până capătă o culoare aurie.

7

Se adaugă frișca lichidă cu sarea, se amestecă energic după care așteptăm să se omogenizeze (amestecăm din când în când cu o spatulă)

8

Caramel sarat

Se adaugă și untul și se lasă să se răcească la temperatura camerei

Pentru cremă:
9

crema tort dovleac

Se mixează toate ingredientele până capătă o consistență mai compactă.

Pentru asamblare:
10

asamblare tort dovleac

Cele două blaturi se taie în jumătate, deci vom avea 4 blaturi.
Crema de mascarpone se împarte în 3 părți de 200 gr și ce rămâne se folosește pentru nivelare și decor.
Crema de caramel se pune într-un poș pentru distribuirea mai simplă a acesteia pe straturi.

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 644
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 41.9g65%

Grăsimi saturate 20.8g104%
Sodiu 173mg8%
Potasiu 195mg6%
Total carbohidrați 60g20%

Fibre dietetice 1.7g7%
Zaharuri 40.6g
Proteină 10.9g22%

Calciu 10%
Fier 14%
Vitamina D 85%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro