Opțiuni de imprimare:

Tavalita

Randamente60 de porții

Lamington sau... Tavalita, cum o stim cu totii, este un desert australian din pandispan taiat cubulete, glazurat cu sos de ciocolata si acoperit de nuca de cocos. Este usor de asociat cu sarbatorile de iarna dar merge de minune si in aceasta perioada. Reteta pe care o prezentam e una cu traditie in familia noastra. Are la baza un pandispan cu miere si unt, o glazura de ciocolata cu rom si toping de nuci. Noi am acoperit cubuletele atat cu nuci cat si cu nuca de cocos. Este una din prajiturile noastre preferate!

tavalita cu nuca

Pentru blat:
 3 Oua
 350 gr Zahar pudra
 1 Lingura Miere de albineDe calitate
 50 gr Unt de preferat un unt gras, de 80%
 200 ml Lapte
 380 gr Faina
 1 Plic praf de copt
Pentru Glazura:
 200 gr Zahar
 1 lingurita Amidon
 50 gr Cacao
 250 ml Lapte
 1 Esenta de rom
 200 gr Untde preferat un unt gras, de 80%
 200 gr Nuca macinata sau Nuca de cocoseu am folosit ambele tipuri
Pentru blat:
1

Se amesteca untul, mierea si zaharul pudra cu ajutorul unui tel.

2

Se adauga ouale si se amesteca pana se omogenizeaza.

3

Se toarna laptele si se omogenizeaza.

4

Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat in compozitia lichida. Inainte de a incorpora faina. de preferat ar fi sa o cerneti pentru a evita cocoloasele,

5

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 35x24 cm cu hartie de copt si se adauga compozitia obtinuta. Se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 25 Minute.

Pentru glazura
6

Se pune pe foc zaharul, amidonul, laptele si cacao pana cand dau in clocot.
Luam amestecul de pe foc adaugam untul taiat cubulete, il amestecam pana se topeste iar la final se adauga esenta de rom.

7

Cat timp se raceste glazura, taiem blatul racit in cubulete. Eu am taiat marginile iar apoi am impartit blatul in 6 x10. Mi-au iesit 60 de cubulete. in functie de cat de mai/mici doriti sa fie portiile voastre, proportionati pandispanul.

8

Dam cubuletele unul cate unul prin glazura si le tavalim prin nuca sau nuca de cocos (dupa preferinte).
Pot fi servite dupa 2 ore de stat la frigider.

Sfaturi:
9

Pandispan:

Zaharul pentru blat poate fi si tos dar o sa aveti nevoie de mai multa rabdare pentru ca se va dizolva mai greu.

Pandispanul se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiat.

Glazura:

In locul zaharului tos si al amidonului, puteti folosi zahar pudra cumparat deoarece acela are amidon adaugat.

Glazura trebuie sa fie la temperatura camerei inainte de a insiropa cubuletele.

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 117
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 5.6g9%

Grăsimi saturate 2.6g13%
Colesterol 18mg6%
Sodiu 53mg3%
Potasiu 56mg2%
Total carbohidrați 16g6%

Fibre dietetice 0.7g3%
Zaharuri 10g
Proteină 2g4%

Calciu 1%
Fier 3%
Vitamina D 16%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro