Opțiuni de imprimare:

Tarta cu Visine

Randamente12 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare55 minuteTimp total1 oră 15 minute

Tarta cu visine este una dintre cele mai bune solutii daca iti doresti un desert simplu si rapid. Pandispanul dulce si pufos se completeza perfect cu gustul acrisor al visinelor. Pe langa asta, este o reteta foarte usor de adaptat. Puteti folosi orice fructe doriti, fie ele si congelate. Pentru un plus de gust adaugati nuci. Indiferent de ce alegeti, aceasta reteta este un must in caietul vostru cu retete. Se prepara usor si satisface gusturile tuturor. Daca v-am convins, sa trecem la treaba!

escake, tarta cu visine, pandispan cu visine, tarta cu fructe, tarta

Ingrediente:
 4 Oua
 370 gr Zahar (18 linguri cu varf)
 200 ml Ulei (18 linguri)
 200 ml Lapte (18 linguri)
 400 gr Faina (24 linguri cu varf)
 1 Plic praf de copt
 Coaja rasa de lamaie (optional)
 250 gr Visine puteti pune cate doriti
Mod de preparare:
1

Se sparg ouale si se mixeaza intr-un bol cu toata cantitatea de zahar pana cand compozitia isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Eu le-am batut timp de 10 Minute

2

prajitura aluat vara retete

Se adauga uleiul si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza .

3

Se adauga laptele, se mixeaza cateva secunde si apoi se continua cu o spatula.

4

prajitura gustoasa

Intr-un bol, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se toarna putin cate putin in compozitie paca cand o terminam de incorporat.

5

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (eu folosesc o tava cu dimenisunile 35 x 24cm ) si se toarna jumatate din compozitie. Se da la cuptor pentru 10 Minute la 165°C.

6

Se scoate tava din cuptor, se toarna compozitia ramasa si visinele. Se da la cuptor la aceeasi temperatura pentru inca 45 Minute . Voi puteti pune visinele si apoi restul de compozitie. Mie imi place asa pentru ca se vad si fructele.

7

Prajitura se serveste rece, pudrata cu zahar pudra sau ca atare.

Sfaturi:
8

tarta cu visine, prajitura cu visine, pandispan cu visine, prajitura de vara

Ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Daca alegeti sa masurati ingredientele cu o lingura, umpleti-o cu varf. Daca lasati lingura mai rasa, veti obtine un aluat mai lichid care nu se va coace la fel de frumos.

Informații nutriționale

Porții 12


Cantitate per porție
Calorii 372
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 17.5g27%

Grăsimi saturate 2.7g14%
Colesterol 56mg19%
Sodiu 30mg2%
Potasiu 149mg5%
Total carbohidrați 49.3g17%

Fibre dietetice 0.9g4%
Zaharuri 23.5g
Proteină 5.9g12%

Calciu 5%
Fier 11%
Vitamina D 26%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro