Opțiuni de imprimare:

Portokalopita

Randamente10 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră 5 minute

Portokalopita este o introducere in bucataria traditionala greceasca, in cultura si istoria din spatele fiecarui preparat. Portokalopita este un desert cu portocale, iaurt, foi de placinta si sirop, o placinta cu portocale as spune eu. Portokalopita este compusa dintr-un aluat cu iaurt care se toarna peste foile de placinta, se coace, dupa care se imbiba intr-un sirop de portocale parfumat de scortisoara. Aceasta placinta cu portocale este usor de facut, foarte aromata si delicioasa. Trebuie sa profitati de sezonul portocalelor zemoase si sa incercati aceasta reteta!

portokalopita placinta cu portocale desert grecesc

Pentru aluat:
 1 Pachet Foi de placintaal meu a fost de 400 gr
 4 Oua Mari
 200 gr Zahar
 220 ml Ulei
 Sucul de la o portocala
 250 gr Iaurt
 Coaja rasa de la o portocala
 1 Esenta de vanilie
 1 Plic Praf de copt
Pentru sirop:
 250 gr Zahar
 250 ml Apa
 250 ml Suc de portocaleeu am avut nevoie de 4 portocale
 Coaja rasa de la o portocala
 1 Betisor de scortisoaraoptional
Mod de preparare:
Pentru sirop:
1

Deoarece siropul trebuie turnat rece peste prajitura calda eu va recomand sa-l faceti inainte sa incepeti sa preparati portokalopita.

2

Intr-un vas, se pune pe foc: apa, sucul de portocale, zaharul si un betisor de scortisoara. Scortisoara o puteti omite.

3

Dupa ce siropul a dat in fiert, se adauga coaja de portocala, se opreste focul si se lasa la racit.

Pentru aluat:
4

Se amesteca ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Eu am folosit mixerul.

5

Se adauga apoi uleiul si sucul de portocale.

6

Iaurtul se amesteca cu praful de copt, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se toarna in amestecul cu oua.

7

Foile de placinta se taie in cubulete mici si se adauga treptat in compozitie.

8

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei (eu am folosit o tava cu diametrul de 35 x 24cm) se toarna amestecul, se niveleaza si se baga in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35 minute sau pana cand se rumeneste.

9

Cand este gata, se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei iar apoi in frigider.

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 553
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 24.8g39%

Grăsimi saturate 4g20%
Colesterol 67mg23%
Sodiu 236mg10%
Potasiu 278mg8%
Total carbohidrați 78.8g27%

Fibre dietetice 3g12%
Zaharuri 55.6g
Proteină 7.3g15%

Calciu 7%
Fier 10%
Vitamina D 31%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro