Opțiuni de imprimare:

Clatite cu Malai si Sos de Coacaze

Randamente10 porțiiTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră

Cu totii iubim clatitele frantuzesti clasice, dar v-ati gandit ca pot fi facute si cu malai? Ei bine se poate! Clatitele cu malai sunt mult mai consistente si mai savuroase. Merg de minune la micul dejun servite cu ori ce fel de sosuri doriti. Eu va prezint alegerea mea: sos de coacaze si crema de branza. Aceasta combinatie este una inedita. Clatitele usor dulci se imbina perfect cu crema fina de branza si sosul usor acrisor de coacaze. Aceasta reteta este foarte usor de facut, iar daca vrei sa impresionezi pe cineva, este perfecta!

Ingrediente:
Pentru clatite:
 250 ml Iaurt
 400 ml Apa
 2 Oua
 20 ml Ulei (2 linguri)
 20 gr Zahar (2 linguri)
 300 gr Faina alba
 60 gr Malai
 1 Praf de sare
 1 Esenta de vanilie
Pentru sos:
 1 Bol mic de coacaze
 50 ml Apa (5 linguri)
 20 gr Zahar (2 linguri)
Pentru crema:
 250 gr Crema de branza
 30 gr Zahar pudra (3 linguri) puteti folosi zahar pudra cu aroma de vanilie
 150 ml Frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru clatite:
1

Se amesteca iaurtul cu ouale, apoi se adauga si zaharul, esenta de vanilie, sarea, uleiul.
Se adauga apa si se amesteca.

2

Separat, se amesteca faina cu malaiul.

3

Peste ingredientele uscate, turnam amestecul lichid si amestecam pana cand se omogenizeaza.

4

Dam amestecul la frigider pentru 30 Minute (Acest pas este foarte important deoarece in acest timp malaiul se va umfla iar compozitia se va mai ingrosa).

Dupa 30 de minute sau dupa ce preparati sosul si crema, scoateti compozitia, incingeti o tigaie si faceti clatitele.

Pentru sos:
5

Intr-o craticioara (care nu lipeste) se pun la foc mic toate ingredientele pentru 7 Minute, amestecand din cand in cand cu o spatula.

Lasam sosul sa se raceasca inainte de a fi servit.

Pentru crema:
6

Mixam frisca lichida pana se intareste.

7

Separat, amestecam crema de branza cu zaharul pudra.

8

Se adauga treptat si frisca batuta.

Pentru asamblare:
9

Indiferent de cum doriti sa impachetati clatitele, se pune un strat de crema iar apoi sosul.

Sfaturi:
10

Pentru compozitia de clatitele este posibil sa mai aveti nevoie de apa sau de faina. Aceste cantitati variaza in functie de ingredientele folosite. Pentru a vedea cum ar trebui sa curga compozitia urmariti videoul.

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 340
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 17.3g27%

Grăsimi saturate 9.3g47%
Colesterol 79mg27%
Sodiu 152mg7%
Potasiu 207mg6%
Total carbohidrați 39.3g14%

Fibre dietetice 4.7g19%
Zaharuri 11.1g
Proteină 9.6g20%

Calciu 8%
Fier 13%
Vitamina D 15%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro