Opțiuni de imprimare:

Cheesecake cu Ciocolata si Visine fara coacere

Randamente16 porțiiTimp de pregătire45 minuteTimp total45 minute

Cheesecake cu ciocolata si visine. Un desert delicios cu o baza crunchy de biscuiti, o umplutura fina de branza si crema de ciocolata.Toate aceste gusturi sunt invaluite de un gust acrisor de visine, si o glazura lucioasa de ciocolata neagra intensa.
Asta numesc eu, un desert complet. Si pe cat de spectaculos pare, este extrem de simplu si usor de facut. Cea mai grea parte este timpul de asteptare pentru a fi gata de savurat.
Daca doriti un desert complet, fara sa pierdeti ore in bucatarie pentru a-l prepara, cu siguranta aceasta reteta este pe placul vostru.

escake, cheesecake, escake.ro, cheesecake cu visine

Ingrediente:
Pentru crusta:
 300 gr Biscuiti simpli
 100 gr Unt
 100 gr Crema de ciocolata
 20 gr Cacao (2 linguri)
 20 ml Lapte (2 linguri)orice lichid
Pentru crema:
 600 gr Crema de branzaputeti folosi si 500 gr.
 200 gr Crema de ciocolataputeti folosi nutella, finetti sau orice fel de crema va place
 300 ml Frisca lichida
 1 Esenta vanilie
 250 gr Visine
Pentru glazura:
 100 gr Ciocolata neagra
 200 ml Frisca lichida
Pentru decor:
 100 gr Visine
Ingredientele sunt pentru o forma cu diametrul de 26 cm
Mod de preparare:
Pentru crusta:
1

Cu ajutorul unui blender se maruntesc biscuitii dar nu foarte tare. Ne dorim sa simtim si bucati de biscuiti. Daca i-am marunti de tot s-ar forma acea crusta densa, tare, care ne chinuie la servit.

2

baza biscuiti cheesecake, cheesecake visine, cheesecake delicios

Se adauga untul topit, crema de ciocolata, cacao, laptele si se amesteca pana obtinem o compozitie usor umeda care se leaga.

3

Se pun biscuitii intr-un inel de tort si se preseaza pana se uniformizeaza. Se da la frigider cat ne ocupam de crema.

Pentru crema:
4

Se bate foarte bine frisca lichida.

5

crema cheesecake

Separat, se amesteca crema de branza, crema de ciocolata, esenta de vanilie si se omogenizeaza.

6

Se adauga treptat frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. Daca va este mai usor puteti folosi un mixer dar nu exagerati. Mixati doar cat este nevoie sa omogenizati ingredientele, nu mai mult.

7

Se scoate crusta de biscuiti din frigider si se toarna o parte din crema iar apoi un strat de visine si repetam pana terminam toata crema.

8

cheesecake crema

Cheesecakeul se da la frigider pentru minim 3 ore (cel mai bine peste noapte).

9

cheesecake visine

Se scoate inelul de tort si se niveleaza usor marginile. Se da la frigider timp in care ne ocupam de glazura.

Pentru glazura:
10

Intr-o craticioara care nu lipeste se pune pe foc frisca lichida pana da in fiert.

Se ia de pe foc, se toarna ciocolata si se amesteca pana obtinem glazura.

11

Se lasa sa se raceasca pentru 5 Minute si se toarna peste prajitura din centru spre exterior.

12

cheesecake visine, cheesecake glazura, cheesecake ciocolata

Se asteapta sa se intareasca putin glazura iar apoi se orneaza dupa cum se doreste.

Se poate servi imediat dupa ce glazura s-a intarit, racit.

Sfaturi:
13

• Daca nu aveti un blender pentru a marunti biscuitii nu-i nicio problema! Adaugati biscuitii intr-o punga si cu ajutorul unui facalet ii presati pana se maruntesc.

• Nu este gresit sa maruntiti biscuitii foarte fin insa textura care se obtine nu e tocmai potrivita pentru un cheesecake foarte cremos. Recomand acea textura in cazul cheesecakeurilor coapte sau a unei tarte cu crema fiarta.

• Daca crusta de biscuiti nu se leaga (depinde de biscuitii folositi), mai adaugati putin unt sau crema de ciocolata.

• Crema de branza pe care o folositi trebuie sa fie densa, Puteti folosi mascarpone.

• Frisca lichida trebuie sa fie rece, de la frigider pentru a se bate foarte bine.

• Aceasta prajitura nu contine adaos de zahar. Daca doriti sa fie mai dulce, adaugati zahar pudra cand amestecati crema de branza, crema de ciocolata si esenta de vanilie. Eu nu sunt un fan al prajiturilor foarte dulci. Imi place sa identific fiecare ingredient si aroma sa.

Informații nutriționale

Porții 16


Cantitate per porție
Calorii 475
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 38.7g60%

Grăsimi saturate 24.8g124%
Colesterol 92mg31%
Sodiu 369mg16%
Potasiu 168mg5%
Total carbohidrați 27.2g10%

Fibre dietetice 1.8g8%
Zaharuri 14.2g
Proteină 6.5g13%

Calciu 8%
Fier 12%
Vitamina D 18%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro