Opțiuni de imprimare:

Cake Pops | Bomboane din Pandispan

Randamente70 de porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 15 minute

Cake Pops sunt miniprajiturele pe bat din aluat de pandispan, invelite in ciocolata si decorate. Acestea sunt foarte usor de facut si pot fi realizate pentru diferite evenimente, aspectul lor fiind foarte usor de modificat in functie de tematica pe care o doriti. Unele cofetarii folosesc blaturile imprefecte sau resturi de la finisajul torturilor. Totusi, gustul nu este la fel de bun ca in cazul unei retete special gandite pentru acestea.
In cazul acestei retete, am ales un blat pufos cu unt, dar consistent, care se faramiteaza usor si se “leaga” cu crema de ciocolata (noi am folosit Nutella). Pentru decor am glazurat CakePops-urile cu ciocolata neagra si am decorat cu bombonele. Sunt delicioase dupa ce se racesc si perfecte pentru orice ocazie speciala.

cake pops, bomboane din pandispan

Ingrediente:
Pentru pandispan:
 250 gr Unt (la temperatura camerei)nu are importanta ce continut de grasime are
 420 gr Zahar (2 cani)
 4 Oua medii
 375 gr Faina (2 cani si jumatate)
 1 Plic Praf de copt (10 gr)
 200 ml Lapte ( o cana)
 1 Esenta de vanilie
 1 Praf de sare
Pentru glazura:
 200 gr Ciocolata Neagra amaruie
 200 ml Frisca Lichida
Pentru asamblare:
 400 gr Nutella sau orice alta crema de ciocolata care va place
 Bomboane colorate
 Betisoare cake pops
Mod de preparare:
Pentru aluat:
1

Se mixeaza untul care este la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie.

2

Se adauga rand pe rand ouale. Primul ou trebuie sa fie bine omogenizat in compozitie inainte de a-l adauga pe urmatorul.

3

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea.

4

Laptele si faina se adauga alternat in compozitie. Adaugam o parte din faina, o parte din lapte, le mixam, dupa care adugam urmatoarea parte.

5

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (eu am folosit o tava cu dimensiunile: 35 x 24 cm ) la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 minute sau pana cand trece de testul scobitorii.

6

Pandispanul se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi maruntit. Cel mai bine il lasati sa se raceasca peste noapte.

Pentru asamblare:
7

Pandispanul racit, se faramiteaza cu mana. Se adauga nutella topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Pentru a topi nutella am incalzit apa intr-un vas, am adaugat borcanul de nutella si am amestecat din cand in cand.

8

cakepops reteta

Din aluatul obtinut se formeaza bilute de cca. 25 de grame. Eu am folosit un cleste special pentru modelare. Daca nu dispuneti de un dispozitiv special se poate modela foarte usor si cu mana.

9

cleste special pentru modelare cakepops, modelator cakepops, forma cakepops

BIlutele formate se dau la rece in jur de 30 minute.

Pentru glazura:
10

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marie.

11

cakepops pas cu pas, bomboane din pandispan

Se scot bilutele din frigider si se infige in fiecare cate un betisor dat prin ciocolata. Bilutele se dau la frigider timp de 30 minute pentru a se intari foarte bine dupa care se dau prin ciocolata si se decoreaza dupa plac. Dupa ce le-am glazurat, le-am asezat pe o bucata de polistiren. Puteti sa le asezati si pe o foaie de copt cu susul in jos.

12

cake pops, bomboane din pandispan

Pentru a pastra glazura lichida in timpul procesului, tineti bolul cu glazura deasupra vasului folosit pentru bain marie.

13

Bomboanele se pastreaza intr-un loc racoros.

Informatii suplimentare
14

Betisoarele pentru cake pops sunt luate de pe kichenshop.ro si au 10 cm. Exista betisoare si mai mari, de 15 cm dar mie acestea mi se par mai ok. Cele de 15 cm mi se par prea lungi dar daca vreti sa le pastrati/serviti intr-un vas mai inalt atunci cele de 15 cm sunt mai ok.
Aceste betisoare se gasesc cam in orice magazin destinat cofetariei.
Le puteti inlocui si cu bete de frigarui taiate in jumatate.

Informații nutriționale

Mărime porție 30g

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 127
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 6.7g11%

Grăsimi saturate 4.7g24%
Colesterol 21mg8%
Sodiu 31mg2%
Potasiu 62mg2%
Total carbohidrați 15.7g6%

Fibre dietetice 0.6g3%
Zaharuri 10.7g
Proteină 1.6g4%

Calciu 2%
Fier 4%
Vitamina D 14%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro