Opțiuni de imprimare:

Briose Kinder

Randamente12 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Este greu sa le rezisti brioselor Kinder Bueno! Aceste briose cu ciocolata au pandispanul atent conceput pentru a avea o textura echilibrata: este usor umed, pufos, cu un gust puternic de ciocolata intensificat de aroma cafelei. Acesta, este completat perfect de crema de unt aerata, invaluita in aroma ciocolatei Kinder Chocolate.
Aceasta reteta de briose este ideala pentru un candy bar dar nu numai. Este un desert simplu, ce poate fi transformat in unul special daca esti atent la detalii.

briose,briose kinder,kinder,kinder romania,briose cu ciocolata,escake,escake.ro,cele mai bune briose,briose usoare,briose rapide,prajituri rapide,prajituri usoare,prajituri pentru toti

Ingrediente:
Pentru aluat:
 120 ml Iaurt cel mai potrivit este cel de 3,5% grasime
 120 ml Cafea
 100 ml Ulei
 2 Oua
 1 Un praf de sare
 140 gr Faina
 180 gr Zahar
 30 gr Cacao
 1 Praf de copt
Pentru crema Kinder:
 200 gr Unt cu minim 80% grasime
 200 gr Zahar pudrafoarte fin
 50 ml Lapte (5 linguri)
 100 gr Ciocolata kinder chocolateo tableta de 8 batoane
Mod de preparare:
Pentru aluat:
1

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao, praful de copt (mai putin sarea)

2

Intr-un alt bol se amesteca toate ingredientele lichide: iaurtul, cafeaua,uleiul, ouale si sarea.

3

Se toarna ingredientele lichide peste cele solide si se amesteca foarte bine.

4

Se transfera compozitia intr-o cana mare pentru a fi mai usor sa turnam in forme.

5

Se umplu formele 3 sferturi si se dau la cuptorul preincalzit la 165°C pentru 20 Minute.

Pentru crema:
6

Se topeste ciocolata la bain marie sau cum va este mai usor si se lasa sa se raceasca cat ne ocupam de unt, amestecand din cand in cand in ea.

7

Se mixeaza untul pana cand se deschide la culoare.

8

Se adauga zaharul pudra in doua etape si se mixeaza foarte bine.

9

Dupa ce s-a incorporat tot zaharul, se adauga laptele.

10

Se adauga ciocolata si se omogenizeaza foarte bine.

11

Crema o puteti pune direct intr-un pos si sa ornati briosele. Daca briosele nu sunt racite complet atunci o dati la frigider. Cand scoateti crema de la frigider o mai mixati putin.

Pentru decor:
12

Briosele racite complet se orneaza cu crema si kinder bueno. Se dau la frigider pentru o ora inainte de a fi consumate.

Sfaturi:
13

Cafeaua o puteti amesteca cu restul ingredientelor chiar daca nu e racita complet. Daca va este mai usor puteti prepara ness cu apa.

In locul cafelei puteti folosi lapte dar gustul nu va mai fi la fel. Cafeaua are rolul de a intensifica gustul de ciocolata oferit de cacao.

Sarea o amestecam cu ingredientele lichide deoarece intensifica aroma acestora, fiind si ingredientele care dau in principal gustul.

Pentru crema, este foarte important ca untul sa fie moale, la temperatura camerei dar nici exagerat de moale. Pentru asta, recomand sa va uitati la filmulet pentru a vedea textura corecta a acestuia.

Crema care se obtine ajunge pentru 3 compozitii de briose. Impartiti la 3 daca doriti o cantitate de ingrediente pentru o singura compozitie de briose.

Daca nu aveti un dispozitiv special pentru ornat, puteti folosi o punga pe care o taiati la un capat. Aspectul nu va fi la fel dar gustul va ramane acelasi.

Informații nutriționale

Porții 12


Cantitate per porție
Calorii 266
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 14.4g23%

Grăsimi saturate 5g25%
Colesterol 40mg14%
Sodiu 54mg3%
Potasiu 116mg4%
Total carbohidrați 33.1g12%

Fibre dietetice 1.1g5%
Zaharuri 22.9g
Proteină 3.5g8%

Calciu 2%
Fier 6%
Vitamina D 28%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.

Descopera toate retele noastre pe escake.ro